Blog

Qualities

By November 12, 2013 6 Comments

I was asked for a school project about characteristic that I value high and I need to admit that first I was sighing a Little becasue I had seaid yes to answer. But then I realized it was pretty good to print down and to think about.

Overall I think almost every characteristic are needed in a group and in a society. Contrasts and differences is useful to divide and move forward with opinions and such. But there are also some that I don´t think is needed at all. Like malice, envy and deliberate evil.

Anyhow. Here are some of the qualities I listed as I found important and those that I´m reaching for.

To be humble!

To be open minded- to not have any preconceptions, except believe that people mean well.

To be wholeheartedly- focus on what you do right now.

To be positive- trying to see the best in every new situation.

To be curious- it will take us forward!

To have self-awarness and self- confidence. I think it´s important to have almost the same amount of both..

To be honest.

To be empathic.

To be independent. (That doesn´t mean you can´t ask people for help!)

To be loving.
What do you think and what qualities do you reach for?

Emelie

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!

 • Great points Emelie! Number one quality for me in a world full of consumerism is To Live Simply! You are an inspiration to so many…cheers!

  • Great post Emelie! Those are qualities I strive for as well. 🙂

 • Michael

  Hej Emilie. Tak for din skønne syn på livet. Jeg selv er lige kommet oven på cancer behandling, og det har givet mig et andet syn på mennesker og livet. Jeg started min idræts karriere i cykel verdenen og slutted på elite plan. Så starede jeg på triathlon og senere videre til ultra marathon. Det jeg vil sige med dette er at i cykel verden er der ikke den samme sammen hold og tilid til hindanden som i løbe miljøet. I cykel gælder det om at slagte hindanden både i konkurence og privat ( har kørt med Bjarne Riss osv). Siden jeg forlod denne kolde idræts gren, er lysten til at bevege sig og løbe givet mig så meget lyst til livet. Nå jeg læser dine filosofiske holdninger til løb og livet generalt, så er det i den grad noget der giver inspiration og eftertanker til det estentiele i det at løbe samt mening med livet. Emilie bliv ved med at have denne ungdommelig holdning til livet og dens mening. Husk at tænke tilbage på det du oplever nu når du bliver ældre, og nyd dit liv på fulde drag!( hold) tror jeg det hedder på svensk.
  Ha det godt og tak fordi du har inspireret mig og så mange andre til det at nyde løbning og livet.
  Håber studier går godt hilsen Michael- Danmark

 • Emelie

  Michael- Tack för fin kommentar! All lycka till dig.

  Emelie

 • Emelie, who makes the hat in your photo??