Svensk blogg

Vad äter ni till frukost?

By November 9, 2013 33 Comments

Jag är uppriktigt intresserad. Jag har tappat bort mina vanor nämligen!

Jag vet inte om det är bra, dåligt eller om det gör varken till eller ifrån. Men förr var det alltid en ordentlig frukost med frukt, yoghurt, gryn, och nötter. Nu är det mer hipp som happ.

Ibland ingenting! Om man inte är hungrig behöver man ju inte äta..? Och om det går att springa 3 timmar utan frukost så är det väl inga problem?

Ibland dricker jag varm choklad och äter kanelbullar.

Ibland dricker jag en smoothie.

Ibland kör jag på de gamla vanorna.

Ibland äter jag choklad.

För att rädda mitt ansikte så ska jag tillägga att jag är ofta väldigt duktig på att äta en bra lunch och middag. Mycket grönt och fisk (fisk hemma i Tromsö).

Jag funderar på att testa 2 veckor med en kontinuerlig “bra” (beror väl på vem man frågar..) frukost.

Trevlig helg!

Nu är det dags för en frukost!

Emelie

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!

 • Fredrik

  Hejsan & gomorron!
  Imorse blev det som vanligt müsli & mjölk + ett per smörgåsar….
  Innan jag fyllde 30 så kunde min frukost också vara bullar & choklad…..:-)
  (i alla fall om man frågar min fru, jag förnekar att jag har ätit sån onyttig frukost..)

 • Rebecka

  Jag är ett extremt vanedjur och ogillar när jag av någon anledning inte kan äta min vanliga frukost. Jag äter havregrynsgröt och mjölk, toppat med kanel och solrosfrön. Till det ett glas c-vitaminbrus och ett glas chiafrödryck (chiafrön, vatten, honung och linesaft). Man kan säkert äta bättre, men det funkar för mig! 🙂

 • Claes

  Också vanemänniska som preparat allt kvällen innan. Måttar upp vatten, häller i saltet, ställer fram havregrynen … Sen kokar sig gröten nästan av sig själv på morgonen.

 • Mats Andreasson

  En god morgon för mig är ..1 dl havregrynsgröt med lingonsylt och mjölk..2 kokta ägg..ett glas juice och en stor balja kaffe..alltid vrålhungrig på morgonen..orkar inte träna om jag inte ätit en stadig frukost..önskar dig en fortsatt trevlig helg Emelie och tack för en suverän blogg//Mats

 • Karin

  Jag äter overnight oats (oiaj) nästan varje morgon och älskar det, dels för att det smakar underbart men är så lätt att förbereda. I min oiaj blandar jag en halv banan, 1dl kesella (1%), 2dl mandelmjölk, proteinpulver (whey vanilj), 1 dl havregryn, 1 msk chia frö, 1 dadel (för sötma) blåbär eller andra bär. Ställer in det i kylen över natten och på morgonen äter jag den med hackade nötter och quinoa puffar. Perfekt start på dagen. Förbereder ofta för två dagar i förväg.

 • Per Gustafsson

  Startar praktiskt taget alla frukostar med 1,5 dl gröt med banan och russin i. Ibland blandar jag i lite frusna blåbär på slutet. Till det ett glas vatten. Till sist en liten kopp kaffe. Gött!!

 • Kicki

  Goda frukostvanor är svenskt! Du bor ju i brødskiv-landet Norge och all tid nere i Europa där frukosten väl heller inte har “dagens viktiga måltid status, förstår då att du tappar rutiner.

 • M

  Jag varierar iaf lite grann, müsli med yoghurt eller gröt med soyamjölk, alltid massor av frön och frukt. 1 ägg till det, har jag tränat innan kan det bli en macka också, speciellt när jag har nybakt surdegsbröd i skåpet! Jag älskar frukost så den hoppar jag inte gärna över 🙂

 • MariaG

  Gröt på fiberhavre lite blåbär i och skivad banan och kokosmjölk till
  Står jag mig bra på!

 • Anna

  Blåbärssoppegröt 😉

 • amandely

  Har också svårt att hålla rutin men en vardagsfrukost som jag tycker funkar bra är att kvällen innan blötlägga bovete + chia i osötad sojamjölk, äts sedan som en gröt med nötter och bär.
  På helgerna blir det gärna omelett med banan och jordnötssmör i med frukt och keso lr kesella till.. monstergott!

  Ha det bäst!

 • David

  Ska jag ut och springa äter jag alltid gröt på fiberhavregryn, och fyller lite senare på med kaffe och en fiberrik smörgås. Men jag undrar vad du äter när du är ute på tur? Du är ju ofta ute i några timmar, så vad står du dig på under den tiden? Det är mitt största problem, för jag behöver energi när jag är ute så länge!Behöver tips!

 • David Orheden

  Många gånger som jag sprungit ett par mil innan frukost. Brukar dock dricka ett eller två glas sportdryck ca en halvtimme innan – thats all! Funkar jättebra.
  Tror det viktigaste är att man generellt äter bra och näringsrik mat. Men om man tar kaffe och en bulle ibland – vad gör det?!

  Viktigt med livskvalitet tror jag 🙂

 • Mina

  jag hinner aldrig äta frukost innan jag cyklar till skolan (15km) så jag tat med moh havregryn med pumpakärnor och linfrön i, några kokta ägg som jag äter under dan, 1-2 frukter och massa vatten. smidigt att ta med sig och frukt och ägg kan man småäta under lektionerna och gröten får man äta i första rasten.

 • Anonymous

  Fil och musli som jag toppar med hallon, oskalade sesamfrön och krossade linfrön.

 • Mats

  Jag har i många år ätit havregrynsgröt och har med åren lagt till mer och mer ingredienser. Nu kokar jag gröten på havregryn, frysta bär och mixade hasselnötter. Som topping har jag en skivad banan, ett kokt ägg (oväntat gott med ägg i gröten!), solroskärnor och mjölk.

  Jag är också nyfiken på vad har för energi på dina långturer?

 • Lina

  Jag äter nästan alltid fiberhavregrynsgröt med kanel och russin samt mjölk.
  Det ger en varm och god mättnadskänsla i magen som jag står mig på till lunch.

 • sandra

  Havregrynsgröt och en knäckemacka med ost eller leverpastej. Brukar koka gröten på 1,5 dl havregryn och 3 dl vatten och lite salt. Oftast brukar jag koka gröten tillsammans med frysta blåbär. På gröten brukar jag toppa med en choklad och banan röra. Röran gör jag på mosad banan, kakao, apelsinskal och ev. Lite keso. Gör röran dagen innan och låter den stå i kylen över natten. När jag kokat gröten strör jag över kanel och på med röran. Sedan ställer jag gröten med röran på i mikron 1 minut. Supergott! 🙂

 • Sara

  En stor portion müsli (samt diverse frön, nötter, flingor etc.) med sojamjölk och frukt. Just nu puffad amarant och sojaflingor. Bor i Tyskland för tillfället och här finns det mycket att ha i frukostmüslin.

 • Pia

  Kokar havregrynsgröt å halvt rivet äpple. Sen toppar ja gröten med 2 msk kvarg å kanel, sen ibland har ja i halv skivad banan el clementin för att få lite sötma 🙂 detta står ja mig på till lunch oavsett om ja tränar el jobbar(har ett aktivt jobb)

 • Eva S.

  Hej!
  Frukost nr 1: yoghurt, musli, juice, någon frukt. Stor portion!
  Frukost nr 2 (3 h senare): Rågflingegröt, lingon eller blåbär på, någon frukt.

  Jag har ett rörligt jobb, hästar + löpningen. Älskar frukosten! Bästa målet på dagen:)

 • mattias

  lite keso & blåbär räcker långt, ungefär fram till lunch 🙂
  ska jag springa blir det oftast en macka med pålägg/äggröra och kaffe efter passet som andra frukost – som belöning, tycker kroppen funkar bättre med bra kalorier i liten mängd… typ, men sen är det löjligt gott med kanelbullar också

 • Emelie Forsberg

  Hej!
  Oh så härliga frukost tips!! Måste testa dem. Jag gillar ju variation och alla dess tips är ju näringsrika och sunda 🙂

  Idag blev det råg- och äppelgröt med linfrö och soyamjölk. Nypressad apelsinjuice och hembakt hårdbröd (med nötter, frön och kikärtsmjöl).

  Tack tack!!

 • Emelie Forsberg

  Ja just det, som svar på vad jag äter när jag är ute på långa springturer.
  Nötter, torkad frukt, äppelmos, choklad. Men upp till 3-4 h brukar jag inte äta så mycket.

 • Markus

  Oftast blir det ingen frukost, tycker det går bra att träna ändå. Tycker som du att om man inte är hungrig behöver man inte äta. Och som du säger: kan man springa tre timmar utan frukost så går väl det bara bra 🙂

 • Anna

  På vardagar äter jag oftast ingen frukost. Klarar mig bra ändå och dessutom sparar det tid. Nuförtiden är det ju dessutom hälsosamt att fasta ibland ;-). På helgerna blir det ofta ägg av något slag. Helst äggröra och massor av kaffe! Har heller inga problem med att träna utan frukost.

 • Sara

  Hallonsmoothie! Gjord på hallon (överraskande), banan, vaniljkesella, mjölk och krossade linfrön. Kompisar som har hamnat i “nyttighetsträsket” säger att det är en “efterrättssmoothie” men vad fan, den är ju asgod, man kan springa ett par mil på den och det ska vara gött att leva. Kör alltid kaffe och någon form av ägg till, stekta, kokta eller äggröra. Kombinationen kaffe och smoothie är ju oslagbar!

 • Rasmus

  Havregrynsgröt, toppad med någon sylt eller frukt. Och två kokta ägg.

 • Cecilia Edström

  Hej.
  Jag skulle vilja komma i kontakt med dig. Sänd mig gärna ett mejl med ditt telefonnummer så ringer jag upp.

  Mvh Cecilia Edström, Expressen

 • Björn johansson

  En dubbel Espresso och en John Silver utan filter!

 • Maria Ähdel

  Äter allt som oftast en äggröra på 2 ägg, stekt i kokosolja och med havssalt och gurkmeja. Till det färsk persilja och körsbärstomater, ev babyspenat. Supergott, superenkelt och supernyttigt och det står jag mig på länge och tränar bra på! Och så kaffe förstås:) Ibland gör jag istället bananpannkaka: banan,ägg,kanel,vaniljpulver och kokosolja. Supergott!

 • Maria Ähdel

  Äter allt som oftast en äggröra på 2 ägg, stekt i kokosolja och med havssalt och gurkmeja. Till det färsk persilja och körsbärstomater, ev babyspenat. Supergott, superenkelt och supernyttigt och det står jag mig på länge och tränar bra på! Och så kaffe förstås:) Ibland gör jag istället bananpannkaka: banan,ägg,kanel,vaniljpulver och kokosolja. Supergott!

 • Emelie Forsberg

  Cecilia, jag har mailat dig, vet ej om det kom fram! Maila mig på emelie.forsberg@runnersworld.se

  Maria: Jisses vad gott det där låter! Måste testas.