Skip to main content
Svensk blogg

Månskenstur

By January 8, 2012No Comments

Tour de ski! Marcus Hellner! När han gick om och förbi Northug droppade några glädjetårar nedför mina kinder. Vilken revansch. Så himla skönt att han fick visa vad han går för. Kalla gjorde det fint hon med, men norskorna och Kowalczyk var snäppet vassare. Kowalczyk och Björgen imponerar verkligen. Dag efter dag, jämnstarka och så allsidiga. Fantastiska är vad dom är!

Jag blir otroligt peppad av att titta på skidåkning, så dagarna med tour de ski, efter nyår har gett mig en bra start på 2012. Hoppas ni också haft det, och kanske till och med är med på RW´s nyårslöfte? Mina dagar har sett ut som följande: morgontur, plugg, tour de ski, plugg, eftermiddagstur. Nada mas! I veckan som gått har jag knaprat i mig 80 km i spåren och 36 km löpning. Vilket är väldigt mycket bättre än vad jag tränat den senaste månaden. Det känns supert att komma igång lite, för kommande vecka kommer det inte bli lika mycket. Tror jag. Nästa vecka avslutas min termin och det med redovisningar och tentor.

Styrketräning, rörlighetsträning, stretch och yoga har legat på is ett tag. Det får nog ta och ligga där ett tag. Frysa fast lite. Så tinas det upp, lagom till våren. Det låter ganska bra. Fast stretchen ska jag nog ta och hacka fram. Prioritering, prioritering. Tänk vad tränande föräldrar gör det bra. Heder till alla er!

I skrivandes stund har jag precis kommit in i värmen efter en skidtur. Det är fullmåne och jag åkte i släckta spår. Det var lycka! Och bra balansträning. Efter en stor portion middag och välling till dessert känner jag mig som nisse:

Hej så länge!

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!