Skip to main content
Svensk blogg

Ut med det gamla

By January 4, 2012No Comments

Och in med det nya året!

Jag tror det kommer bli minst lika bra. Armarna sträcks med växande jubel inför det stundande året. Hela det vackra, vackra väntande året!

Det gamla bär jag med mig som ett litet smycke.

2011 var ett givande år. Det känns som jag fick gjort så mycket som jag ville göra. Jag studerade. Jobbade i kära Jutenheimen och sprang många fina turer till fjälls. Jag körde keb classic, skejtade kungsledenrännet och sprang fjällmaran. Jag var en felspringning bort från att vinna 25 000 kr i ett norskt motbakkelöp. Jag sprang många fina Salomontävlingar och jag sprang BAMM.

I år har jag några tävlingar jag vill springa. Ovanligt många som jag tänker på redan nu. På ett sätt så gillar jag det.  Att planera att springa tävlingar. Så långt innan de går av stapeln. Det kommer bli spännande! Det känns mer på ”riktigt” att planera in en tävling så långt innan start. Jag kan inte riktigt sätta ord på varför, men det känns så. Men eftersom jag inte riktigt kan definiera känslan så tror jag inte att den har så mycket att säga. Och det är skönt! För jag gillar att vara helt avslappnad inför en tävling och se på den som en fin och ovanligt hård springtur. Det är ju därför jag springer. För att det ger så många fina upplevelser. Att vinna en tävling är ett plus men jag kommer nog aldrig att ha fokus bara på att försöka vinna. Då får de va´.

I år kommer Salomontrailtour att 5 eller 6 lite längre tävlingar, runt 21 km. Och några av dem har jag stor lust att springa! Jag kommer även att vilja springa deras 10 km i Åre, för förra årets tävling var så fruktansvärt skoj. Kolla in deras hemsida om ni vill ha inspiration: salomontrailtour.se. Fjällmaran är jag också sugen på. Samt att ta en revansch på min felspringning på Besseggen i Norge. Och jag har en längtan till att komma ner till alperna. Springa och skida bland nya spännande berg.

Löpningen rullar på, de senaste veckorna har jag snittat 40 km, (efter den långa turen  har det legat på 20,30,50,50,50) det är inte så värst. Men inte så ovanligt, det är juh ändå vinter! Jag tänker dock att jag ska försöka ligga runt 40 km i veckan för att behålla känslan och vara i bra löpform när snön smälter. Det som kan störa den planen är skidåkningen, jag är girad! Har varit ute i spåren några gånger sedan jag kom hem från värmen. Skejtat. Har ni testat att skejta på gnistrande skare i fjällen? Om det finns något som kan jämföras med friheten fjällöpning ger så är det att skejta till fjälls! Man kommer hur långt som helst.

De senaste dagarna har jag dock bara stakat. Jag har på något märkligt sätt överansträngt ( jag som mest har vilat..) lårmuskeln. Det är lite tråkigt. Men myntet har två sidor, jag kommer bli bättre på att staka. Idag blev det 10 km stakning i lite lätt översnöade spår.

Hej på er!

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!