Skip to main content
Svensk blogg

Lätt löpning ?

By May 4, 2013No Comments

Nästan alla mina turer till fjälls eller på stig utförs i ett lunkande tempo. Och jag skulle säga att alla mina “tempo” pass utgörs av mina tävlingar. På både skidor eller till fots.

Det är ju många som tycker att det är korta intervaller som gör dig stark och snabb. Och det kan jag tänka mig också. Men att hävda att det är det som är RÄTT och inget annat, tycker jag faktiskt är lite fel.

Jag gillar “open minded” tänket och skulle aldrig hävda att ditten eller datten är rätt. Trots studier. Det finns ju så otaligt många studier som kan tyda på det ena och det andra.

Jag säger såhär: får intervaller dig att tycka att löpning är tråkigt- skip it. Inget mer med det.. och den dagen du känner för variation, jaa då kör du några intervaller. Variation är ju skoj och förhöjer charmen!!Snabbare blir du ju tids nog. Okej detta gäller väl inte för Bolt..

Vad tror ni? Är jag för naiv?

Igår gick jag förbi en 400 meters utomhusbana här på La Palma, och då kände jag ett sug efter att bränna av några 4- hundringar.. Det ni! Än har jag inte gjort det men det kommer nog.

Alla mina pass hittills här på ön har varit i 6-7 minuterstempo.. mycket uppför. Lite snabbare utför.

Det är otroligt vackert här. Svart lava sand och grönskande vegetation! Halvjobbigt att första delen av tävlingen är 2000 höjdmeter av klättring i denna svarta sand!!

Trevlig helg!

Emelie

 

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!