Svensk blogg

Klockrena dagar

By November 1, 2011 9 Comments

Dagen idag startade med en kopp kaffe med en av mina sambons för att sedan trampa iväg till IKSU för att klättra. Åh som jag gillar mornar. Att ha en hel dag framför sig, och ju tidigare man går upp desto mer tid innan dagen ”börjar”!

 Det var skönt att klättra och Johannes var grym! Men ack vad jag är ringrostig.

Bilden är från Indian Creek, sprickan heter supercrack. Idag kändes det inte som att klättra denna spricka. Jag fick ju i och för sig slita som ett djur för att ta mig upp för den, då kamstorleken är alldeles för stor för mina nävar.  Det fungerade dock att sticka in hela armen i sprickan och sedan spänna biceps! Det är tur att jag har biceps som Marit Björgen.

Gårdagen:  Förvärvad kunskap, en kaffe i solen, och intervallpass på inomhusbana!Det var tredje gången jag sprang inomhus och det är så galet kul! Det är sådan ren löpning! 

Just det, jag har också hunnit med att inviga ett par för mig, nya löparskor. Det är ju en historia för sig, det där med skor. Vad man gillar för typ. Ju fler jag testar desto kräsnare blir jag men samtidigt blir det lättare att hitta rätt.

Ofta är det så att jag kör på det jag haft tidigare, för de duger, och jag är nöjd med skon. Den är helt ok.

 Men när man väl testar något nytt, och det passar och till och med är bättre blir jag så glad. Känner mig berikad. Som om jag vidgat mina vyer..

Det var Salomons Speedcross 3 CS som jag testade häromdagen och jag blev förnöjd!

Underlaget varierade från asfalt till elljusspår och stigar till myr. Greppet på slirig asfalt och blöta stigar var supert, och materialet tar inte åt sig väta, så den blev inte tung av att springa i våt terräng.

Den kommer nog bli en favorit i höst.  Fin färg är det också!

            

 

Ha en fin dag!

Emelie

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!

 • Elin

  Jag har också salomon speedcross fast en lite äldre modell. Jag älskar mina men om man går eller springer på asfalt ibland så nöts mönstren under ner jättesnabbt, det är enda nackdelen. Fast det kanske är så med alla såna skor, har bara provat dessa.

 • Liv Marit

  Underbart att läsa din blogg! Jag är själv van med att vistas i skog och fjäll men studerar nu i Skåne. När man läser här går det inte göra annat än att längta hem 🙂

 • Emelie Forsberg

  Elin:
  Jo mönstret är ju inte det optimala att springa på asfalt med. Men bara transport till och från skog och mark håller de ett tag! Investera i ett par nya vettja, som du “bara” har i terräng. Dom är supersköna!

  Liv Marit: Tusen tack. Det är otroligt trevligt att höra. Förstår att du kan sakna skog och fjäll i skåne, men det är ganska vackert där med..! Långa springturer på österlen eller i kullaberg är inte fy skam!

 • Tobias

  Är inte sulan väldigt tunn därframme? känner man inte lite större stenar genom den när man tex springer på grusväg? Är ute efter ett par nya skor inför fjällmaraton 2012.

 • Emelie Forsberg

  Hej Tobias!
  Det är ju en av deras racingskor som är lite tunnare, mer och “bättre” kontakt med underlaget. Vilket jag uppskattar. Jag har däremot aldrig tänkt att det varit något negativt med att känna stenar genom skor, det är nästan skönare att känna vad man landar på och låta foten följa med än att springa i ett par skor där du knappt känner underlaget. Till fjällmaran skulle jag rekomendera dubbskor faktiskt. Även om underlaget är torrt och fint tycker jag att det är himla skönt att aldrig behöva tänka på underlaget. Jag har vart nöjd då jag sprungit maran med dubb ivarjefall, men det handlar ju om vad man är van med också. Men om du liks ska testa skor så kan jag rekommendera att du testar Speedcrossen med dubb också!
  Höjta till vad det blir! och vad kul att du ska springa fjällmaran!

 • Lilli-Ann Forsberg

  Vilken bra blogg du har!! Du skriver väldigt bra!!
  Mamma

 • erik ahlström

  Om ni är ute efter skor för asfalt och trail är Salomons XR, door to trail anpassade för det.

  Jag har märkt att en del Salomon användare inte upptäckt den geniala plösficka där man pular in snörningen så de försvinner helt vid löpning

 • Tobias

  Hallå igen. Du ville ju vet vilka skor jag köpte och tro det eller ej, det blev både speedcross 3 & spikecross 3. Nu behöver jag bara ett par nya aroundskor också….
  Tack för tipset, de är kanonsköna.

 • Emelie Forsberg

  Gött Tobias!