Skip to main content
Svensk blogg

Klockrena dagar

By November 1, 2011No Comments

Dagen idag startade med en kopp kaffe med en av mina sambons för att sedan trampa iväg till IKSU för att klättra. Åh som jag gillar mornar. Att ha en hel dag framför sig, och ju tidigare man går upp desto mer tid innan dagen ”börjar”!

 Det var skönt att klättra och Johannes var grym! Men ack vad jag är ringrostig.

Bilden är från Indian Creek, sprickan heter supercrack. Idag kändes det inte som att klättra denna spricka. Jag fick ju i och för sig slita som ett djur för att ta mig upp för den, då kamstorleken är alldeles för stor för mina nävar.  Det fungerade dock att sticka in hela armen i sprickan och sedan spänna biceps! Det är tur att jag har biceps som Marit Björgen.

Gårdagen:  Förvärvad kunskap, en kaffe i solen, och intervallpass på inomhusbana!Det var tredje gången jag sprang inomhus och det är så galet kul! Det är sådan ren löpning! 

Just det, jag har också hunnit med att inviga ett par för mig, nya löparskor. Det är ju en historia för sig, det där med skor. Vad man gillar för typ. Ju fler jag testar desto kräsnare blir jag men samtidigt blir det lättare att hitta rätt.

Ofta är det så att jag kör på det jag haft tidigare, för de duger, och jag är nöjd med skon. Den är helt ok.

 Men när man väl testar något nytt, och det passar och till och med är bättre blir jag så glad. Känner mig berikad. Som om jag vidgat mina vyer..

Det var Salomons Speedcross 3 CS som jag testade häromdagen och jag blev förnöjd!

Underlaget varierade från asfalt till elljusspår och stigar till myr. Greppet på slirig asfalt och blöta stigar var supert, och materialet tar inte åt sig väta, så den blev inte tung av att springa i våt terräng.

Den kommer nog bli en favorit i höst.  Fin färg är det också!

            

 

Ha en fin dag!

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!