Svensk blogg

Jag vann !!

By May 12, 2013 23 Comments

Jag kan knappt tro det själv. Men jag gjorde det faktiskt. Jag vann. Min första skyrunning tävling i ultradistansen. Jag börjar känna mig bekväm på denna distans. Och just detta lopp så fortlöpte precis allt klockrent. Trots den hiskeliga värmen!

Jag gick ut lugnt, men jag hörde på de andra damerna så låg i kring mig att de arbetade mer än mig. Det är en skön känsla.. till 60 km in i tävlingen så låg jag först nästan hela tiden. Jag hade Nuria Picas (hon den grymma katalanskan som jag alltid blev tvåa efter i de längre tävlingarna förra året) inom synhåll (2-4 minuter) den största delen av tävlingen, men då och då så lugnade jag ned farten och vi sprang tillsammans. Det är himla skönt att veta var tvåan ligger, och hur de svarar på fartökningar. Väl framme vid högsta punkten på tävlingen väntade jag in Nuria för att springa den otroligt långa utförslöpan tillsammans. 2400 höjdmeter på 15 km. Jag ville inte vara själv där. Det var fint med sällskap och vi tog det relativt lugnt.

Vid sista vätskestationen doppade jag mig i en tunna vatten och förberedde mig fören uppförsbacke på 6.3 km till mållinjen. Jag visste att jag var starkare än Nuria på uppförsbackar och tro det eller ej så känner jag mig faktiskt ganska stark och snabb när jag springer platt och asfalt just nu i alla fall..

Så på de 6 km till mål så drog jag ifrån med 6 minuter. Och jag vann! Jag vann!

Det är en lycka i att vinna. Men det finaste är att jag kunde hålla ihop hela tävlingen och springa den så smart som jag gjorde.

Nu ska jag vila!

Må så gott!

 

Emelie

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!

 • emilie

  Fasiken vad grym du är!!! Du är en stor motivationskälla och förebild för en som gillar löpning. Din blogg är jätteintressant! 🙂

 • Thomas

  Stort grattis!

 • Sara

  Du är helt fantastiskt duktig!

 • Jenny

  Grymt bra! Det är en tillgång att springa smart 🙂

 • Emil Zingmark

  Grattis!

  Du är grymt duktig, imponerande prestation!

 • Torill

  Det var jättespännande att kolla på live-sändningen 🙂 Stort grattis Emman!

 • Anneli Fagerlund

  Stort Grattis till dig, Du imponerar!

 • Linda

  Det var så spännande att följa tävlingen! Stort GRATTIS!!!

 • Stefan

  Superlativen räcker inte till, du är en sann inspirationskälla!!! Njut & Grattis!!!

 • Rose-Marie Sakaria

  Grattis så imponerad av dig och din vilja.

 • Patrik

  Det här är så stort så att det är svårt att begripa. Grattis!

 • Philip

  Kul, grattis!

 • Peter

  Grattis!! Otroligt spännande lopp att följa och fantastiskt stort att vinna så smart! Kul med en svensk världsstjärna i bergsultralöpning – verkligen inspirerande!

 • ChristerS

  Inte bara bra på att springa utan ett geni också – ojojoj 😀
  Stort grattis!

 • Stefan

  Grattis, så grymt!

 • TrailPer

  Bra jobbat Emelie. Smart sprunget och fint skrivet:)

 • Mats Söder

  Stort JÄTTEGRATTIS! Fantastiskt bra jobbat! Vilken grymt bra tid. Låter på din berättelse som du kunde ha tagit banrekordet! Du är fantastisk.

 • Anders

  Grymt bra jobbat och smart sprunget
  Inspirerande, minst sagt

 • Pär

  grattis

  vad mer kan man skriva 🙂

 • Toffla

  Grattis!
  Grymt bra jobbat. Underbart skrivet så man är med dig och förstår jur du kännt.

 • Per Holenmark

  Grattis Emelie! Alltid lika roligt att läsa om din träning, dina lopp och din avslappnade inställning till löpandet!

 • Erik A

  härligt, bästa tjejen! Roligt att få gratta dig till helgen i Åre/Edsåsdalen på vårt läger. Välkommen till Jämtland igen!

 • Sarah

  Du är bäst!!! Grattis!!
  Och tack för att du levererar energi och ger oss inspiration =D