Svensk blogg

Ibland gör man det bara

By September 19, 2012 5 Comments

6 timmarstur idag. Första löpturen på 2 månader där jag sprang 6 timmar, inte bara en massa hattande runt på branta fjällsidor. Sista långpasset (?) innan Cavalls.

Det skulle vart sol idag. Det var det inte. Det var dimma och lite regn i luften. Men när jag vaknade så var jag så sugen på att komma ut. En planerad tur är så fin!

I första långa uppförsbacken så kände jag att jag tagit fel skor..

Efter 2 timmar kom jag på att jag bara drack kaffe till frukost. Hur kan man glömma frukost!? Jo tiden rann iväg medans jag läste en bok, jag var ganksa mätt efter kaffet och klockan började närma sig 06.30. Jag skulle iväg!!

Efter 3 timmar tappade jag min telefon någonstans på en yta av 1 x 1 km. Det var en ostigad sträcka av björkris och myr.

Jag fann den inte.

Nåväl. När jag började turen var jag som sagt sprallig. Men minut efter minut försvann min lust att springa. Men jag fortsatte. Ibland så vänder man bara om. Struntar i det man skulle göra. Går vidare. Men ibland fortsätter man.

Det var skönt att göra det idag. Psykiskt så var det skönt att få ett längre pass. Och så jobbade jag stenhårt med min motivation hela vägen. Det var tungt. Tankar om att jag inte orkar att springa i 12 timmar. Några få tankar på att jag visst kan springa 12 timmar! Tankar om envishet. Och tankar om Lotta på bråkmakargatan och Tjorven kom farandes.

Jag är som en blandning av dem.

Och här är en bild som visar på ett ungefär hur det kändes idag.

Tungt. Långsamt. Och lite vilja.

Och som vanligt kära läsare, så går det att applicera “ibland bara gör man saker” på det mesta.

Ibland är det inte helhjärtat. Man är inte uppfylld av det. Det kan vara jäkligt tungt. Sjukt tråkigt. Men det blir bra. Tillslut.

Ciaooo

/ Tjorven

 

 

 

Emelie

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!

 • Lotta

  Hej Tjorven ! Vet du min favorit replik från dig är den med kakan..du vet: ‘Får jag ta’ en kaka till..?’, och då han ju faktiskt svara ‘Ja’ det får du!’
  Keep smiling – see u at Cavalls!

 • http://rundarocksaenform@wordpress.com

  Japp, så är det. Ibland måste man. (Men inte alltid).
  Men alltid härligt när man fått gjort de där tunga passen!!

 • Robbie

  Lycka till med Cavalls 🙂

 • LissFit

  Måste bara få seja att du har en underbar och inspirerande blogg – jag älskar att läsa om dina upplevelser med fjäll, löpning och resor. Så glad jag hittade hit.

  Gick nyligen upp till Piz Boé-toppen – och tänkte medan jag gick där i forcella-stigningen att det verkligen är en fantastisk prestation av dig att springa upp den vägen helt från Canazei…och ner igen.. helledussen :o)

  Lycka till i dina kommande lopp! Och tack för fin inspiration.

 • Emelie Forsberg

  Liss: visst var det vackert!