Skip to main content
Svensk blogg

Vad har gjort dig bra?

By September 16, 2012No Comments

Är en fråga som dyker upp ibland.

Bra? Jag har ju mest tur. Illusoriska korrelationer. Ett race som passar mig, mina medtävlare vet om det, och vips så har jag ett litet osynligt övertag.

Men. Jag har filurat lite vad det är som har fått mig snabbfotad. Först tänkte jag att det var min korta orienteringskarriär. Jag har omvärderat det. Jag tror benhårt att jag har blivit kvick av min lysande karriär som pointguard i basket.På grund av mina knappa centimetrar blev jag point. Dribbla, passa, springa. Kvicka fötter. Tripp trapp. Där har vi en pusselbit till att jag är duktig på att trippa.

Så basket är en faktor. Den andra är inspiration:

Det kan jag få ifrån väldigt mycket och väldigt många. Men denna fyr har vart med länge. Jag har vart på fler turer med honom än någon annan. Jag har sett ryggen på honom fler gånger än vad jag kan räkna till. Jag har fått se han trippa iväg på kullerstensfält. Springa iväg på klippor. Kila upp för berg. Åka ifrån mig på skidor. Traska ifrån mig på myrar. Dundra ifrån mig i utförslöpor.

Ja han har fått vänta. Och han är nog en bidragande orsak till att jag inte har stannat. Trots att jag ropar förgäves- VÄNTA RA HÖRRU! Så ibland hörs inte skriket ända fram eller så igonreras det. Men det har ju gjort att jag inte har kunnat stanna. Jag var tvungen att försöka komma ifatt.

Tack för det mister!

De två orsakerena plus den enkla faktorn att jag älskar att helt enkelt bara vara ute kan har gjort mig till en bra bergslöpare.

Och tur såklart!

Mary: This is for ya girly!

Den musik du gillade har jag fått ifrån unga her Jones. Han har bra musiksmak.

Ha en fin dag! Jag har ännu inte bestämt vad jag känner för. Om det blir:

#IfelllikeIwannarunforevertoday

eller:

#IfeellikeIjustwannadrinkhotchocolatetoday

Följ mig på twitter vettja!

@tinaemelie

Nåväl. Jag avslutar med ett slag-citat från Yogi tea (ej att förakta klyschéer).

Feel good

Be good

Do good

Mötet med hästarna fick mig att fyllas med de vackraste känslor!

 

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!