Svensk blogg

Ambit!

By March 16, 2012 7 Comments

Idag invigde jag Suunto Ambit, har inte bläddrat igenom och lärt mig alla funktioner än..men nog lyckades jag klocka både distans och kilometertid. Ser framemot att lära känna
den och dess funktioner.Tidigare
har jag haft Suunto t6, den har funkat super, men det jag har saknat är bättre
funktioner för laps samt gps.
 Idag blir det transportpass till och från universitet, och det har det blivit hela veckan. Det har snöat så fantastiskt mycket häruppe att det inte är värt att lifta eller ta cykeln. He går snabbast att springa! Har sprungit ikapp
med bussarna som stannar var och varannan meter.. Jepp, jepp, det har blivit
tidiga mornar och sena kvällar och det är alltid så underbart att få vakna till
liv, springandes på morgonen. Och nästan ännu finare att se solen gå ned på väg
hem. Men det bästa har varit att snickesnacka och dricka kaffe med Linda i gryningen!

Snygg är den också! Jag har en förkärlek till lite större klockor. Tycker de passar mina grova skogshuggar-handleder mycket bra.

Taktiken med att köra lite längre pass går framåt, jag tar några extrarundor på väg hem och hittills har jag fått med mig 50 km + Ett intervallpass. Det känns bra i
kroppen. Fint att mata på några kilometrar. Det får mig att längta till
barmarker och fjällvidder. Längtar efter att springa i timvis. Mata på.  

 

Jag vill ju springa långt och länge. Inte bara stå och tillbe vädergudar om knallväder för helgerna. Det ser dock ut som att jag har lyckats. Solen kommer på lördag, samt ett snöfall imorgon. Snö på höjd ivartfall. Så i helgen blir det topptur, jag skulle även vilja få till ett 2-3 timmars löppass. Om jag får med mig någon, det är faktiskt inte min favorit att nöta gator upp och ned själv.

Veckans kvalitetspass har återigen varit tisdagsträningen på onsdag. Uppvärmning, intervaller, spänst och corestyrka. Tror jag nämnt det mesta utom spänsten, helt enkelt hoppar vi i trappor, både på ett och två ben. Så många trappsteg som möjligt. Det tar bra på vaderna.

Okäj, nu ska jag transportera mig.

Häj häj och trevlig helg!

 

Emelie

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!

 • Thomas

  Oj, har den kommit nu. Ser verkligen robust ut.
  Får man fråga vart den finns att köpa?

 • Johan H

  Ambiten är sjukt snygg!
  Ser fantastiskt ut i Tromsö.

  Träna på!

 • Jens

  Hej

  Jag har också en T6 men har saknat att kunna kalibrera mina intervaller själv, vet du om det är möjligt på Ambiten (när du nu djupdyker i funktionerna). det är nog det enda jag har saknat på T6?

  Mvh Jens

 • Emelie Forsberg

  Jens: Återkommer så fort jag testat!
  Thomas: Hmm kommer i butik nu i mars. Borde väl finnas på välsorterade utebutiker. Naturkompaniet etc.?
  Johan: ! Yes den är SnYgG!

 • FrökenSträvan

  O sweet med ny klocka! Ser ut som ni har det finfint! Ska på kurs i Tromsö i juni, lovar att hojta till om jag ser dig springa förbi 🙂

 • Maria

  Hej! Inne och läser lite här emellanåt, du inspirerar! Ska du springa Axa Fjällmarathon i år också? Vore kul om du skrev lite om hur du lägger upp träningen inför det. Ha det gott! =)
  Maria