Skip to main content
Svensk blogg

Jentetur

By March 11, 2012No Comments

Igår blev det en skidtur med bara tjejer. Det har inte varit så vanligt för mig att bara gå på
tur med tjejer, men det är himla härligt, skön atmosfär och god stämmning!  Min vanliga turkompis är Linda, och när vi är på tur blir det är det ju också en tjejtur..Men både Linda och jag kom fram till att vi inte var så vana att bara vara ett gäng tjejer, med lika stort
driv, engagemang och god känsla för utförsåkning som på turen igår. Det är kul!
Det är lättare att bli inspirerad av tjejer än av killar, och det känns ofta
som att man är mer på samma plan. Då är det lättare att bli inspirerad.

Enligt yr skulle det snöa och blåsa 10 m/s. Det gjorde det inte. Och vi fick helt orörd snö på en av de topparna där det brukar krylla av folk. Det var så fint att stå på skidor så Linda och jag tog en vända till efter en depåfyllning på nordkjos cafét.

Å med den bästa träningskamraten är det lätt att motivera sig: vi avrundade dagen med core pass alá onsdagsträning. Det går framåt för mig. Känns som att det går ganska fort att bli starkare. Magmuskler har som varit min akilleshäl. Å det som är så viktigt för löpning, och speciellt terränglöpning då man måste parera mycket med överkroppen. Så det känns som jag gör mig själv en stor tjänst.

Idag startade vi dagen med en morgonjogg, snöpulsande och bra fart. Fortsatte med lite styrka. Pull ups, MAQ, plankan och några övningar för baksida lår och rumpa. Jag tänker ofta att jag inte ska köra så mycket benstyrka, för jag tänker att jag får nog styrka av toppturer, skejt och löpning. Så jag vill fokusera på att “jämna” ut styrkan över hela kroppen. Linda och jag tänker lite olika där och det är alltid kul att diskutera lite hur man tänker och tror vad som är bäst träning för det ändamålen man vill uppfylla.

Det fick mig att tänka ut en plan för de närmsta veckorna, innan Grekland. Eller plan och plan… Men jag tänkte dra ner på styrketräningen och endast köra bålstyrka, eventuellt något klätterpass. Annars  ska fokus ligga på att få lite mer mängd i löpningen samt ett snabbare pass i veckan. Helgerna kommer förhoppningsvis spenderas på lågintensivträning i uppförsbackar. ( Toppturer ) Tror det blir bra att få lite mer mängd inför tävlingssäsongen.

Tjingeling!

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!