Skip to main content
Svensk blogg

Lågintensivt!

By March 19, 2012No Comments

Hallai folkens!

Dagarna svischar
förbi och veckorna flyger fram. Scheisse, snart är det påsk och sedan är det
sommar!  I helgen var det birken, en skidtävling
som jag hade tänkt gå. Ibland blir det inte alltid som man tänkt. Jag tycker att jag brukar kunna sätta upp rimliga mål, men ibland brukar jag också inse att jag inte orkar/hinner med det jag tänkt. Det är surt, men det är bättre än att stressa. För då tappar jag en massa glädje. Och om jag inte blir glad av att tänka på att jag ska få komma ut på tur, längdskidåkning, löpning eller vad det nu kan vara för aktivitet så är det ingen mening med det. Vintern häruppe har inte bjudit på optimala träningsmöjligheter för längdskidåkning, men jag ska inte skylla på det. Jag har helt enkelt prioriterat att gå på toppturer
istället för att staka. Klart jag har fått några fina pass i spåren också, men
bara kos turer. För det är fint att bryta av löpningen med några mil på lätta
skidor!

Förra veckan fick
jag lite mer mängdträning. Blev en massa mer mil än vad jag snittat sedan i
november. Det känns bra för kroppen. Och inför våren. Tänkte försöka få till nästan lika många mil denna vecka. Och hödmetrar! Helgen som var gick i höjdmetrarnas tecken. I lördags
fick jag fin skogsskidåkning på ett litet berg bara någon kilometer ifrån huset
jag bor i. Upp och ned i flott nysnö!

Linda påväg upp. Jag påväg ned.

Vi förvånas var gång att det är så fruktansvärt kul att åka skidor! Det är helheten, för det gäller att hitta bra vägval, hitta fina linjer ned, och att det är så himla lekfullt!

Veckans bästa pass var ett längre löppass i lördags. Vi var ett helt gäng som matade de slingriga, backiga gatorna här i Tromsö. Gälet bra var det. Kollektiv träning är fint ibland. Veckans träningsdag var i söndags. Först var det skidåkning på två små fina fjäll, där vi hittade en massa fina linjer att köra. Å med mina nya klocka är det lätt att hålla koll på höjdmetrar.. Det blev 1600 knatade höjdmetrar. A´la 7 timmar. Efter turen hann jag precis hem för att byta till löpkläder och sedan springa iväg till coreträning. För en träningsdag! Ibland är det skönt att få en genomkörare.

 Jepp, jag har även hunnit med att testa en sådan här. Håller musklerna på plats.. Och ja, jag tycker den är snygg! Sedan känner jag mig som pippi-långstrump. Och det är ju aldrig fel!

Jag har ofta en låt som jag nynnar på i några dagar, och här kommer låten som jag sjunger på just nu:

 Käre gamla Logan. Vilken känsla. Vilken karl.

Hej så länge!

 

 

 

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!