Svensk blogg

4-fart!

By April 15, 2012 5 Comments

Mm, brunalger. Plockas i havet, kokas, äts sedan med välbehag!

Livet är flott i Tromsö, solen skiner och det är helt gudomlig snö. Det enda som är betungande är att jag borde sitta framför skolböckerna lite mer än vad vädret tillåter.

Jag måste bara visa hur min lördag spenderades:

Jag betalade turen med att plugga på kvällen. En lördagkväll! Men vad är väl det, mot (mycket möjligt) det vackraste, skönaste och bästa åket på länge?

Idag när jag studsade ut i det vackra vädret kände jag mig som en get som släpps ut efter en lång vinter. Jag studsade och hoppade och hade en bra fart de 5 första kilometrarna. Det kändes som jag hade lätta ben, men efter 5 kilometer kommer en lång backe som sög musten ur mig. Där sänktes farten från 4 km/h till nästan 5 km/h. En förklaring kan vara att jag sprang i elljusespåren. I tromsö får man göra det. Fast det tar emot, det är ju till för att åka skidor i! Det var väldigt fint att känna på fart igen ivarjefall! Om än dock bara några få kilometrar.

Vill ni ha en låt som pushar i uppförsbackar så kan jag tipsa om denna!:

http://www.youtube.com/watch?v=eimgRedLkkU&ob=av3n

Hej så länge!

 

Emelie

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!

 • Emelie Forsberg

  Hehe, 4 km i timmen. Det är snabbt det 🙂 Menade ju såklart 4 min /km.

 • joakim

  Brunalger? Första April? Vad ska det vara bra för? Käkar man sånt i Tromsö?

  Kan tipsa om ‘Awolnation’, kutade med musik ett tag i vintras och det gick klart fortare med dem i lurarna. (men jag måste lära mig att springa lugna pass så nu lyssnar jag till mitt eget flås i stället…)

 • karintanker.blogspot.com

  Ok, peppande låt är en sak, men kan du inte ha en “hur man springer snabbt och effektivt (och lätt) i backar!-inlägg? Särskilt obanat och/eller tekniskt terräng. Skulle verkligen behöva en lektion (och betänk att jag bor på en slätt, att leta upp närmsta backe kan bli ett ultrapass!)

 • Joakim, också Linköpingsbo

  Karin: Kolla in Salomon Trail tour, (Norrköping 21km, 12 maj kanske?)
  I Ljungsbro finns ett backigt elljusspår, annars kan man leta upp lämplig backe för intervaller, men olika underlag är svårare… Norrköping eller neråt Rimforsa kanske…

 • Emelie Forsberg

  Joakim: inget aprilskämt här inte! Alger är gott! Speciellt i wook. Å tack för låttipps!

  Karin:
  Det är spännande med backar! Har en kompis som precis har börjat springa i dem, utmana tanken om att det ska vara jobbigt. Men det är ju som sagt svårt att få till om du inte har en endaste backe?! Vart var det du bodde? Linköping? Om du har en pytte en så nöt upp och ned iden!