Skip to main content
Svensk blogg

4-fart!

By April 15, 2012No Comments

Mm, brunalger. Plockas i havet, kokas, äts sedan med välbehag!

Livet är flott i Tromsö, solen skiner och det är helt gudomlig snö. Det enda som är betungande är att jag borde sitta framför skolböckerna lite mer än vad vädret tillåter.

Jag måste bara visa hur min lördag spenderades:

Jag betalade turen med att plugga på kvällen. En lördagkväll! Men vad är väl det, mot (mycket möjligt) det vackraste, skönaste och bästa åket på länge?

Idag när jag studsade ut i det vackra vädret kände jag mig som en get som släpps ut efter en lång vinter. Jag studsade och hoppade och hade en bra fart de 5 första kilometrarna. Det kändes som jag hade lätta ben, men efter 5 kilometer kommer en lång backe som sög musten ur mig. Där sänktes farten från 4 km/h till nästan 5 km/h. En förklaring kan vara att jag sprang i elljusespåren. I tromsö får man göra det. Fast det tar emot, det är ju till för att åka skidor i! Det var väldigt fint att känna på fart igen ivarjefall! Om än dock bara några få kilometrar.

Vill ni ha en låt som pushar i uppförsbackar så kan jag tipsa om denna!:

http://www.youtube.com/watch?v=eimgRedLkkU&ob=av3n

Hej så länge!

 

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!