Skip to main content
Svensk blogg

3.15

By January 29, 2012No Comments

Stoppade jag klockan på efter en liten tur i lördags. I flera veckor nu har jag längtat efter att gå på topptur. Men klimatet här uppe i nord brukar låta snön vänta, och ser man det från den ljusa sidan så kommer jag vara glad i början på juni då jag fortfarande kan gå på topptur. Nåväl. Jag visste att snön uppe på Tromsdalstind var hård som bara den, men min ivrighet och envishet övertygade mig  att det visst går att ta en topptur. Sagt och gjort, jag packade ned pjäxor och spände skidorna på ryggsäcken och började springa in till Tromsdalen. Där hade jag tänkt fortsätta till topps på skidor men det rådande underlaget fick mig att droppa utrustningen. Det var ett otroligt skönt beslut.

Även om jag som sagt skulle velat ha snö så kan jag inte låta bli att njuta av de vindpinade högplatåerna som gör det möjligt att springa på topptur.  I januari!

Jag tog en liten genväg. Det var brant. Och lite för mycket snö utan snölås. Väl uppe på sista ryggen mot toppen blåste det hundar och katter. Jag blev ruskigt kall så jag rusade den sista kilometern. Och sedan russlade jag snabbt ned till den ombonade högplatån. Där tog jag en semla. Fast utan grädde, och så njöt jag lite av de dagens sista solstrålar.

På väg ned från platån gruvade jag mig lite för de sista kilometrarna hem. Med skidutrustning.. Men på något sätt gick det också vägen.  Tänkt för mig själv att – i nästa uppförsbacke går jag. Inte gjorde jag det inte! He gick så fint så. Efter varje uppförsbacke kommer det en vila. Tror det gick så bra för jag hade varit ovanligt duktig på att stoppa i mig energi. Nötter och dadlar lite då och då. Jag ska dock inte förneka att jag var trött. För det var jag. När jag senare tittade på gps:en slog det mig att om jag skulle springa denna runda igen, plus en gång till upp och ned till toppen, från där jag lämnade skidorna skulle det vara i slag med Zegama. PUH! Jag blev lite sugen att testa. När jag kom hem blev det:

Semlor!

Idag blev det en kort trimtur med denna utsikt:

Sjangdobelt.

Trimturen avslutades med chokladbollar. De var fruktansvärt goda den där raw food-varianten.

De innehåller:

Mandlar, dadlar, kokosolja och kakao.

Tjingeling!

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!