Skip to main content
Svensk blogg

Fräsch, lätt och smidig

By January 27, 2012No Comments

Kändes kroppen igår efter en kär återförening med Yoga. Löpning och MAQ övningar innan passet gjorde att jag hade lättare att fokusera. Andas. Försöka stå i rätt position. Höfter parallella. Bålen spänd. Ryggen rak. Stolt hållning. 90 minuter av kroppskontroll och stretch. Stretchande i olika positioner där man både ska slappna av och spänna vissa muskler. Positioner där några muskler grymtar missförnöjt av ansträngning och andra av extension. Små små muskler som jag knappt känner att jag har, får chansen att visa att de finns. Balansen får stärkas. Och huvudet rensas.

Jag är lite halvdålig på att stretcha, och därav  tror jag än mer att yoga är något jag behöver. De senaste månaderna har jag inte yogat alls. Inte ens lite morgonyoga. Det är inget jag saknat, men nu kändes det som ett väldigt kärt återseende. Som jag vill ta vara på! Min favorit är nedåtgående hund, (fötter och händer i golvet, med rumpan mot taket och höfterna som högsta punkt) för det stramar så otroligt gott i vaderna. Tänker i mitt stilla sinne att det är en bra position för att motverka hälseneproblem.  Den måttliga töjningen i vaderna, som dessutom känns helt naturlig. Ibland när jag stretchar vader efter träning kan det kännas som väldigt abrupt. Som att det är för mycket tryck i stretchen.

När jag är inne i en yoga period, eller rent allmänt när jag yogar kan jag bli lite inspirerad att äta lite ”renare”. Lite mer raw food, lite mindre snabba kolhydrater, lite mer vegetariskt. Det är härligt! Men ofta undrar jag hur man får i sig tillräckligt med energi om man inte äter de där semlorna, bullarna eller mackorna. Om man inte äter en stor portion gröt på morgonen och smörgåsar till mellanmål? Får man i sig tillräckligt med energi om man byter allt det mot mer raw food? Antar det eftersom det är många som äter lite ”renare”.  Om jag fortsätter att yoga kanske jag blir så inspirerad att jag testar. Har i alla fall hittat ett recept på raw food chokladbollar jag tänkte testa (vad är inte raw food i vanliga chokladbollar kan man ju fråga sig.. ;)).  Återkommer om det blev en hit!

Träningen har i övrigt rullat på fint! Sprungit mer än jag gjort på länge, kört styrka, och dessutom kunnat staka i samma takt ( okej, inte riktigt men nästan) som en av mina sambor. Någon som jag aldrig varit i närheten av förr!

Ha en fin helg!

// Emelie- som precis  har ätit scones, är på väg att ta ut surdegsbrödet ur ugnen och sätta en deg till semlor.

Kvalöya med tromspalmen i förgrunden. Typiskt fin utsikt vid en springtur.

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!