Skip to main content
Svensk blogg

+ 5 kg

By February 3, 2012No Comments

Det nya denna vecka är transportpass. Till och från universitetet. Ganska skönt, jag ska ju ändå dit och hem, så det som blir gratis träning. Enda nackdelen är släpandes av lunch och kurslitteratur, jag springer med säkert 5,6 kg. Ibland blir det lite svettigt, som när jag tänkte att jag borde finna en genväg. Som inte var en genväg.  Då blev det rakt in i föreläsningssalen med träningskläder och svettig uppsyn.  En av dagarna när jag var mitt uppe i löpningen till skolan, när ryggsäcken drog ner tempot och försämrade mitt löpsteg fick jag en sådan otrolig lust att springa intervaller, på en fin inomhusbana. Med lätta kläder och utan de extra kilona som ryggsäcken bjuder på. Har luskat lite och det verkar sämre med tillgången på sådana i Tromsö än i Umeå. Jag som har kommit fram till att intervaller då och då gör mig gott! Jag är alltid så pepp när jag ska iväg och springa sådana, det är som lite nytt och spännande, det är en extra krydda i träningen.

Annars börjar jag bli lite smått stressad inför birken, skidtävlingen i Lillehammer. Det känns inte så himla kul att endast snitta 10 km skidåkning/veckan  :/ . Men, löpningen får desto mer tid. Och tricepsen försöker jag bygga med styrketräning. Jag försöker övertyga mig om att – man kommer långt med styrka och kondition. Men det går sådär. Man kommer väldigt mycket längre med bra teknik. Så självförtroendet är i botten. Och jag längtar inte riktigt. Jag gruvar mig mest för den backiga terrängen där det inte går att staka. Jag skulle kört vasaloppet istället!

Nåväl. Utan skidåkning har jag velat köra mer styrka, och det har lönat sig i antalet chins jag orkar med! Hade ett mål, att innan jul klara 3×10. Det klarade jag inte. Men igår klarade jag 3×9. Jag fick till och med beröm av okända efter min session. Tack för det. Chins har alltid varit en sådan övning jag tyckt är nyttig, det är bra för klättring och skidåkning. Vanliga armhävningar har jag svårt att se nyttan med, samt ren biceps träning..

Jajjemän; chins it is.

Nu börjar det bli dags att packa ryggan och ge sig iväg. Å det är fredag! Tjohej, sista transportdagen!

Trevlig helg!

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!