Skip to main content
Svensk blogg

Uthållighet!

By February 4, 2013No Comments

Disciplin är en av de saker som har byggt min uthållighet. Nuförtiden är kanske inte jag den man definierar med disciplin (av det som folk ser i vart fall) men för några år sedan kunde jag strukturera upp mina dagar noggrant.

Folk frågar hur jag orkar tävla lång tävling efter lång tävling och däremellan springa långt. Jag tror att det är många olika saker som står till grund till det. Disciplin är bara en av den. För mig är det något större som ligger bakom disciplinen. Som att jag verkligen vill något. En stor drivkraft. Och behöver jag disciplin för att komma dit så blir jag disciplinerad.

Ett exempel är när jag jobbade som servitris på en fjällstation. På dagen var jag ute på skidor På kvällen jobbade jag och sedan avslutades dagen med tex klättring.

Jag höll igång så för att jag ville utvecklas inom de områdena. Och då krävdes lite disciplin.

Jag tror att många saker kan bygga uthållighet. Att vara igång länge både fysiskt och psykiskt. Jobb, träning, andra aktiviteter. You name it. Kanske bakning, slöjdning, läsning, yoga, utomhus arbete. För mig har det vart detta. Och något som drivit mig till det. En passion? Viktigt är kanske också att nämna att ibland orkar man inte göra det man tänkt, och då kan det vara bra att vila. Men man får passa sig för att bli lite för bekväm..

Nu ska jag plugga! Och det snöar för fullt..

Emelie

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!