Skip to main content
Svensk blogg

Ta rygg!

By January 14, 2012No Comments

I onsdags invigde jag mina nya klassiska skidor i nydalaspåren i Umeå. Skidpassen jag gått tidigare i vinter har bara varit på skejt så jag var girad till tusen. Och med det vinnande konceptet blåvalla och -7 for jag till spåren med ett stort leende på läpparna.  Leendet blev större när jag vid första raksträckan såg ett utmärkt offer som jag trodde jag skulle kunna staka ifatt. Väl ifatt växte sturskheten och jag tänkte att jag till och med skulle kunna staka om fyren. Jag låg bakom ett tag och avvaktade och sedan vid en lagom uppförsbacke diagonalade jag förbi. Försökte höja tempot något. Det gick sisådär. Miste lite teknik när stressen kom krypandes, han ville ju inte släppa! Taskig teknik och en fyr som aldrig släppte = sanslöst hög puls. Efter första varvet var jag spyfärdig. Det är rekord för mig! Har aldrig tidigare mått illa av fysisk ansträngning. Nåväl.

Jag ursäktade mig med att jag behövde justera kläderna och efter det blev det några fina kilometrar i lagom tempo.

Till saken: mitt träningstips till er: Tagga till och ta rygg!

Löpningen har som jag tidigare nämnt legat på halvfart några veckor, och jag funderar på hur jag ska lägga upp de kommande veckorna.  I april är det några spännande tävlingar som går av stapeln, så det har jag lust att vara i form för. Sedan ska jag gå birkebeinern i mars, så jag skulle vilja lägga tid på att köra lite mer klassiskt. Det är ganska långt till april.. Men med min förflyttning till Tromsö kommer jag vilja topptura så mycket som möjligt. Också vill ja klättra is. Också vill ja yoga. Också vill ja va flitig i skolan. Också vill jag jobba. Också vill ja kanske vara lite social, i en ny stad och allt.

Ha en fin helg!

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!