Svensk blogg

Spännande!

By March 13, 2013 4 Comments

I 7 dagar var jag supertrött i benen. Exakt en vecka efter maran jag sprang så sprang jag 3 timmar i nya zeeländska berg. Söndag 4 timmar. Måndag 3 timmar + surf. Igår blev det 5 timmar i ganska snabb takt. Alla dagar innehåller även filmning och fotografering vilket innebär mer ändå mer löpning..

Men det spännande är att idag känner jag mig fräsch! Det är märkligt hur det kan gå, inte sant! ? Hur kan det komma sig? Kanske behövde jag mig en riktig genomkörare för att rensa ut allt slagg från tävlingen. Fint är det iallafall.

Igår vaknade vi upp i bergen längs en vandringsled som heter kepler. Minimal packning och att springa ifrån a till b är bland det härligaste jag vet. Light is right 🙂

Imorse vaknade vi upp i bergen kring Queenstown. Dagarna är långa och innehåller löpning och marknadsföring.. Allt som jag gör som har med löpningen att göra kan jag betrakta som mitt jobb men allt det andra jag gör i bergen är min passion och min livsstil. Det kommer aldrig att bli ett jobb för mig.

Här är ett litet klipp ifrån en utförslöpa. I love!

Och så till sist:

Tävling på lördag, 60 km. Har fortfarande inte bestämt om jag ska springa eller ej. !!

Det tål att funderas på.

Må gott!

Emelie

Emelie

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!

 • Lennart Bensryd

  Hej Emelie!
  Jag har tittat på din utförslöpa. Helt fantastiskt vilken löpning! Det måste ligga mycket träning bakom din förmåga att inte ta några felsteg i det höga tempot.

  Något som förundrar mig ännu mer är hur man gör en sådan film? Det måste ju innebära att en kamera “springer” baklänges lika snabbt som du och ändå lyckas få en stadig (nåja) bild.

  Lycka till med dina 60 km, om du ställer upp!
  Ha det gott
  Lennart

 • Niclas

  Hej,
  En fråga; hur ser packningen i din ryggsäcken ut under flerdagars löpning? Några tips på hur man kan slimma ner det hela. Försöker exprimentera fram något som ska funka för att kunna köra ett par dagar längs leder med sovplats i stugor(utan värme). Även om man tänker lätt så känns en sovsäck och saker för att värma vatten, mat som nödvändigt att ha med sig (eller är kall mat under flera dagar värt lättare ryggsäck). Även med minimal packning så fylls den lilla 10+3 l ryggsäcken full och man tvingas till att ta en större med sig istället.
  Och lycka till på tävlingen, tror inte du lyckas hålla dig ifrån den. Tänk träningspass, det gick ju bra senast.

 • karintanker.blogspot.com

  Åh, avis, skulle gärna åka till NZ! Har varit down under men är även sugen på lillebror… Klart du ska springa, du kommer att brilljera!

 • Emelie Forsberg

  Hej!!

  Lennart:
  Det är min team managre som springer framför mig med en kamera på en lång stång! Han springer framlänges.. men han är en av de bästa herrarna i världen på teknisk utförslöpa 🙂

  Niclas:

  Jag har med mig ett ombyte och ett reselakan. Mat om det ej finns att köpa i stugorna. När jag bara ska ut och njuta brukar jag ta en rygga med cirka 15 l. Det brukar få plats! Men annars ta en större så du får med allt, bara den är skön att springa i 🙂 !