Skip to main content
Svensk blogg

Skyrunning

By July 16, 2012No Comments

Det är lite utav vad jag sysslar med i sommar. Sky runner world series består av en mängd tävlingar. I den serien jag springer nu finns det  tre kategorier: Vertical K (1000 höjdmeters klättring), Main races (race mellan 25-45 K med en massa höjdmetrar) och Sky race ( Liknande main series tävlingar, något kortare ). För att rankas behöver man springa 1 Vertical K, 1  Skyrace, och 3 st main race.

Jag har sprungit Zegama som ligger under kategorin main races. På fredag springer jag min vertikala kilometer, och på söndag springer jag Dolomites skyrace i Canazei, Italien. Söndag den 29 juli springer jag mitt andra main race, Giir du Mont, Italien. Därefter flyger jag till Amerika. Där ska jag som tidigare nämnt ladda inför Pikes Peak. Sedan ska jag klättra lite också.

Efter dessa tävlingar får jag min rankning i Skyrunning. Spännande! De tävlingar jag tänkt springa är de mest populära, vilket betyder att jag haft/ kommer få det bästa motstånd. Har jag några förväntningar? Hm. Jag vill göra mitt bästa, och det kommer jag att göra, men det här året ser jag som en introduktion.

Det finns även en Ultra Skymarathon Serie. Det är den jag precis bestämt mig för att köra! Min första tävling blir Kima i Italien. En vecka efter Pikes Peak. Därefter är det två tävlingar till som kommer med lagom vila emellan. Vill ni kika in på hemsidan gör ni det här: tja..Smultron i mängder! När det inte äts smultron så:Klyvs det ved.Så rackas det lite. Jag är ringrostig som bara den. Men jag njöt som en fågel i bur som fått luft under vingarna!Jerry vad gör du- Ringkallen @ höga kusten.

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!