Svensk blogg

Skyrunner World Championship!

By October 15, 2012 18 Comments

I Malaysia!

Efter 3 flyg och några timmar på en smal slingrande väg var vi äntligen framme i Pekan Kundasang. En liten liten by vid foten av berget Kinabalu. Den ursprungliga tävlingen gick upp till toppen men i år gick den endast upp till 2700 meter över havet. Knappt till trädgränsen! Och dessutom hade de lagt 13 av de 23 kilometrarna på väg.. Lite utav en besvikelse. Men efter att jag fick höra av min kära syster av jag ledde Skyrunner serien så kändes det ganska solklart att fara hit.

I fredags sprang Kilian och jag upp till toppen av Kinabalu. Det var bland det vackraste jag sett. Efter trädgränsen är det ren granitklippa som tar vid. S.A.G.O.L.I.K.T.

Innan jag bestämde mig för att följa med honom på turen så sa jag både till mig själv och honom att jag vänder om jag blir trött. Väl på topplatån glömde jag bort mig, rusig av lycka så sprang jag små intervaller. Det var så häftigt landskap så jag kunde inte hejda mig! Ville springa springa springa! Och maxpulsen är lätt att nå på 4000 möh. Jag gillar när hjärtat slår fort.Vilan emellan intervallerna.

Nåväl. På väg ned igen så försvann all min energi. Jag hade inget vatten och inget att äta. Och 2400 meter av utförslöpa är ganska så långt då. Jag kände att detta var inte bra. Och när jag känner att jag sliter på kroppen blir jag grinig. Det blev en lång utförslöpa..Och även att jag hade fått veta att jag bara måste ta en tredjeplacering för att vinna serien så kände jag mig lite sliten.

Hur som haver så är min återhämtning bra. Tävlingen gick fint! Det börjar med 3 km asfalt sedan tar en stig vid. Första delen är det uppförsbacke i 8 kilometer med 1300 höjdmeter. Jag lade mig efter två kenyanska damer men insåg ganska snabbt att jag kan passera. Efter det styrde jag racet efter min egna bekvämlighets nivå.

För första gången denna säsong styrde jag hela racet från början till slut!! Det är mäktigt.

Så nu är jag en champion! Kilian också!

På återhörande!

Från ett väldigt varmt Malaysia // Emelie

Emelie

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!

 • TrailPer

  Bara att lyfta på hatten! Sa ju före sommaren att du skulle bli bäst i världen! Väldigt imponerande och inspirerande är du.

 • Jocke

  Vad du är kanon, Riktigt bra! Enormt peppande.

 • Jenny Sundin

  Du är så otroligt inspirerande och grym Emelie! Enormt stort grattis till en välförtjänt seger! 🙂

 • Rasmus

  Grattis! Riktigt, riktigt kul! Och tack för en inspirerande blogg!

 • Viveca

  Stort GRATTIS Emilie. Gick upp för det där berget vilket tog musten ur mig, grymt jobbat, grattis igen. Det är verkligen ett vackert berg hoppas du fick njuta av biodiversiteten oxå, finns mycket häftiga växter, insekter m.m.

 • karintanker.blogspot.com

  Fy farao vad du är bra!! Grattis!!!

 • Isabelle

  Grattis!
  Underbar läsning du bjuder på.
  Ha det gott!

 • Mats Söder

  Grattis, Grattis, Grattis!!!!

  Kanonbra jobbat! Jättekul! Vilken säsong!

  Följande citat håller jag med om: “,,,an incredible achievement for a runner who only started skyrunning this year…” från mudsweatandtears.co.uk

 • Andre’

  Woow!!
  Stort GRATTIS! Du är duktig på att fylla dina texter m ren o skär löpglädje!

 • LG Skoog

  Grymma Emelie !
  Då bokar vi in Portugal i vår. Faan vad vi skall springa.
  Kram LG

 • Viktor Ahlqvist

  Grattis!
  Riktigt bra sprunget.

 • Petter

  Coolt… Grattis!

 • Sandra

  Enormt.. Grattis!
  Så stark!

 • Kalle

  så jävla kul att ha följt dig under året – grattis och tack för bra läsning, bilder, insikt och underhållning!

 • http://stoltfinlandssvensk.blogspot.fi/

  Grymt tjejen!!

 • mary

  OJ vad du är duktig! vilken jäkla power! det här är ju jättestort… plus att du nästan ser ut som en superhjälte på första bilden:D KRAM!!

 • Erik

  Grymt, stort grattis! Kul att följa din blogg och din utveckling!

 • Viktor Winterglöd

  Magnifika bilder Emelie! Och bortom fantastiskt att du springer hem totalsegern. Stort grattis! Såg Kilian på La Réunion i helgen. Har folk börjat springa efter dig i skockar av hungriga fans ännu? Det var galet när din teamkamrat kom och hämtade nummerlappen på stadion i Saint-Denis. Kilian drunknade i ett hav av mobilkameror. Om jag tryckte av en bild? Kan hända.