Svensk blogg

Veckan efter ultran..

By October 7, 2012 9 Comments

Söndagen spenderade jag ätandes. Sedan på kvällen gick jag ut i bergen och sov under bar himmel. Fullmåne och stjärnklart. Stora tävlingar tar krafter! Men det är det värt. Det är mycket nytt folk och jag vill hinna med att hejja på de flesta. Fullmånen på natten gav mig energi dagen efter till att småspringa till en fin topp, Pedra Forca väster om Baga i Pyrenéerna. Anmarsch tur och retur 5 timmar och klättring 2 timmar.

På kvällen for vi till Montserrat. I Montserrat har jag varit förut. Sportklättrat på konglomeraten. Även har stod fullmånen som en vacker guldkula på himlen. Nu var jag sugen på att klättra upp för en spira. Sagt och gjort! Så blev det. Nio replängder, från 5 till 6c+. Jag var kall, skakig, hungrig och lycklig!

På kvällen for vi vidare mot Pyréneerna igen, sov i ett bergspass på 2000 möh. Kallt och klart. Efter en morgon-cappucino cremoso ( nuförtiden dricker jag bara cappucino cremoso.. massa socker och bara 14% kaffe..) stack vi iväg på en springtur som blev 5 toppar. Efter fyra dagar utan dusch passade det bra med ett bad i en kall sjö. Fräscheten herself..it`s me. Efter lite socialisering på ett café fortsatte vi vidare mot Chamonix. Stannade i Annecy, sov, drack cremoso, och sprang sedan upp på La Tounett.

I fredags sprang vi upp mot Brevent och klättrade sedan några fina replängder. Det kändes som en vilodag! Lingon och blåbär i mängder!

Igår (efter en cremoso ) sprang jag upp till Mont Blanc. Vind och kallt och jag fick kämpa för att hålla värmen uppe. Cirkadus 9 timmar upp och ned. Det är ju bara en uppförsbacke. Och en nedförsbacke. Det kändes ruskigt bra. Vid 4400 möh började jag känna flåset komma. Uppförsbacken blev tyngre men raksträckorna gick över förväntan.

Till topps!

Utsikt!

Magiska färger på väg ned.

På onsdag far jag till Malaysia för att springa den sista tävlingen i Skyrace serien. Kinabalu. Ett kort och brant race.

Här är det jag talar om; cremosa. Jag är förhäxad avét.

 Dagen idag har jag spenderat med skola. Och cremosa såklart. Sen har jag sprungit platt å jisses så gudomligt skönt det var! Det gick så fort. Och lätt. Ingen tung uppförsbacke och ingen lätt utförslöpa.

Må gott!

Emelie

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!

 • henrik

  Du är en inspiration utan dess like. Tack för det och lycka till med allt!

 • Miranda Kvist

  Living the dream Emelie!!! Fortsätt så!!! 🙂

  // Ditt fan ! 😉 Mirandakvist.se

 • Patrik

  Det låter galet det där! Hur orkar du? Inget är omöjligt.. Vilken tid hade du upp på Mont Blanc? Du sprang både upp och ned?
  Du rockar!

 • erik

  En “vanlig Svensson” vecka helt enkelt! Eller närmare bestämt en Emelie vecka, Du är en inspirationskälla och likväl som Sensen är slut i butikerna kommer snart även Cremosan vara slut på ICA runt hörnet

 • MB

  Nä, nu måste jag leta upp ett berg, det verkar ju jättekul….

 • Elin

  Helt fantastiskt! Jag skulle inte ens trott att det var möjligt att ta sig upp på Mont Blanc på en dag men där ser man 🙂 Är nog inte många som kan det i alla fall!

 • Michael

  Helt otroligt !!

 • Niclas

  Ett par händelserika veckor, blir alltid imponerad och inspirerad av att läsa här. Inga planer på att springa/”vinna” Gore tex-Transalpine? Det är min långsiktiga utmaning i alla fall, fast för en amatör som jag handlar det om att se om man klarar att fullfölja det. Lycka till på Kinabalu!

 • Niklas

  Livsfarligt beroendeframkallande att besöka din blogg! Inspirerande framför allt! Längtar till alperna och en schysst bergsultra. Lycka till på färden!