Skip to main content
Svensk blogg

Planläggning

By October 20, 2011No Comments

I tisdags var det uppehåll och solsken så jag överlät mitt levnadskall i några timmar mitt på dagen. Jag måste passa på att njuta av Tromsö och fjäll för snart bär det av till platta Umeå.

Så till grötfrukosten satt jag och spanade på kartan över Kvalöya och fastlandet. Hur vill jag springa idag? Många höjdmetrar? Lite mindre kuperat? Stig? Helt ostigat? Det finns så gälet många kombinationer. Det är fantastiskt, och det är bara att kombinera fritt vilt!

Att titta på kartor och fundera på turer är bland det bästa jag vet. Jag kan sitta länge och studera höjdkurvor och stigar och tänkbara stråk.

I alla fall lade jag undan några timmar som jag sedan disponerade i en lång och jämn uppförsbacke till nordfjället.  Därefter sprang jag mot hyttan jag var på i söndags, Skarvassbu. Vidare mot en annan hytta, Blåkollkoia, och efter den började jag ”skråa” tillbaka över blåfjället.

 Jag kanske börjar bli lite kräsen, men terrängen var riktigt oländig. Stenur och snårigt. Eller så var det för det att jag var lite trött! Jag trodde jag hade en massa energi att göra av med, men redan de första kilometrarna kändes det ganska tungt. Snopet!

Då började jag fundera på om jag tränat hårt förra veckan. Jag tänkte kanske börja skriva lite om hur jag tränar, för om jag gör det kanske jag kan få lite mer struktur i passen!

Jag kommer i vilket fall som helst att fortsätta skriva om vackra löpturer, för det är bland det bästa jag vet.

Föregående träningsvecka såg ut som följande:

60 km löpning och cirka 1300 höjdmeter (50 km i fjällen och 10 km på asfalt ( 4,20 min tempo på asfalt))

1 timmes cykling

2 klätterpass

1 styrkepass (rörlighet och stabilitet)

 

Storskalig planläggning. Fint det med.

Ha en bra dag!

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!