Skip to main content
Svensk blogg

Oktober energi

By July 21, 2016No Comments

Förra sommaren yogade jag som en daglig rutin. Oftast runt 20-30 minuter på morgonen och då och då gick jag på ett en timmes pass. Det gjorde mig gott! Jag springer nästan varje dag på sommar halvåret och yogan gjorde mig så gott. Det var energi givande för både själen och sinnet, och jag tyckte att jag lärde känna kroppen och alla små muskler mer och mer. I september fick jag ide´n om att göra en långhelg med fjällöpning och yoga- det bästa av möjliga kombinationer! Och vad passade inte bättre ön att vara på Copperhill i Åre? Där kliver vi rakt ut i fjällvärlden, och kan njuta av den vackra spa avdelningen när vi är inomhus, eller bara vara i deras mysiga öppna lokaler, njuta av god mat och bara vara.

 

Jag pratade med Ida om detta, och eftersom vi trivs så gott tillsammans, och kompletterar varandra, har liknande visioner så bestämde vi att göra detta ihop. Med hjälp av extraledarna Fanny Borgström och Linda Berg blev förra året blev en succe.

 

Energin vi fick ifrån att vara ute löpande till fjälls, dela tankar och idéer, träningslära, tips och idéer var otrolig! Att springa i den karga barska och otroligt vackra fjällmiljön och sedan komma in i värmen på Copperhill njuta av spa och god mat, och yoga var en perfekt kombination.

Vi hade ett yoga pass på morgonen innan frukost, sedan en lång härlig frukost, en löptur och sedan en fri eftermiddag med spa tid, snack tid och häng innan eftermiddagen yoga.

 

Det var som nämnt en otroligt fin helg, och vi blev genast inspirerade att göra det igen. Vi ville utveckla konceptet men behålla det som gjorde det så speciellt.

 

I år har vi fått äran att ha med Jacob Lidström- yogi, bonde och fysioterapist. Jacob har hjälpt mig med min korsbands rehab och guidat mig genom lite yoga.

 

Att få göra detta ihop med Ida och Jacob känns otroligt kul. Vi kompletterar varandra och de är så otroligt inspirerande i vad de gör och har gjort. De kommer att leda yoga passen med mig som hjälpledare. Och vi kommer att dela upp löpargruppen i troligtvis 3 grupper med 1- 2 ledare per grupp.

 

Förra året hade vi ingen aktivitet på kvällen efter middagen, samtal kring träning och annat kom spontant på eftermiddagarna, och det kändes fulländat utan det.

 

I år har vi funderingar på att ha korta föreläsningar alla tre av oss. Vi kommer att bestämma detta senare när vi fått in era anmälningar och tankar kring detta.

Vi har en struktur i denna helg, men kommer att vara så flexibla som möjligt så att det kommer flyta på så fint som möjligt!

 

Välkomna att dela denna helg med oss.

 

Emelievan-02322

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!