Skip to main content
Svensk blogg

Matterhorn, tunga ben och en vinst!

By August 25, 2013No Comments

Jag lämnade Tromsö efter att ha laddat batterierna i nån vecka och for tillbaka till alperna.

Där sprang jag en tur som jag velat göra länge. Det är så härligt när man får till de där drömturerna! Från les houches upp till bergskammen som tar dig till Chamonix och vidare till Auigilles Rouges. Underbart! Det blev en lång dag i solen.

Efter det tog jag mig igenom Mont Blanc till Cervinia, Italien

 

Där sprang jag upp på Matterhorn. Själv! 5.50 tur och retur. Jag var så bekväm i all klättring och all exponerad terräng! Jag har en otrolig lust att göra det igen, för jag tog nämligen fel väg upp och jag tror att det är möjligt att göra det på cirka 4.30-5 timmar.

Och i lördags var det en tävling i skyrace serien. Jag behövde vinna eller komma tvåa för att fortfarande ha en chans att vinna hela serien. Det blev en märklig dag! Redan från starrt hade jag tunga ben (!!). Det är första gången det händer. Jag låg i ledning hela tiden men hade ingen vidare bra känsla. Tom på energi men med omgivningen som var så fick jag ändå lite energi.. 🙂

Jag vann!

För att vinna både långa och korta skyserierna så behöver jag ha en vinst i Limoneskyrace 21 km, 13 oktober samt en ok placering på UROC 100 km i usa den 28 september.

Hej så länge!

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!