Svensk blogg

Löpningsdags..?

By February 24, 2014 16 Comments

Jag längtar alltid efter löpning på vintern. Och just nu sitter jag och kikar på tänkbara tävlingar och event!

Hur ser sommaren ut för er? Några tävlingar eller event i Sverige man inte bör missa?

I sommar skulle jag vilja springa fler vertikala lopp i Norge samt en del traillopp i Sverige!

Min vän Mikael Björk är en passionerad trailare. Här är hans event:

Vansbro

Det låter undertbart!

Emelie

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!

 • Per Ingemar Persson

  Lycka till med det du ställer upp i ! Mycket inspirerande att läsa.

  Ultravasan, är det något för dig ?

 • erik ahlström

  körigt schema för dig, det vet jag men hoppas ändå få se dig mycket i Svedala, du är efterlängtat! Och hoppas något av salomontrailltour.se kommer passa in

  Och så synd att inte swedenskyrace24 passar in i programmet, men det går fler tåg

  Lycka till

 • Sofia

  Kan varmt rekommendera Vansbro maraton! Sprang halvmaran (eller 23km är deras halva sträcka)där första gången ifjol och det var mitt första lopp över 5km.

  Så i år ska jag jag förbättra min tid!!!

 • Tommy

  Skrev faktiskt precis ihop en reviderad plan för mina förehavanden under 2014, vore kul att dela något av dom med dig!
  http://äventyrslöpning.blogspot.se/2014/02/plan-b-for-2014.html

 • Mikael Björk

  Tack. 🙂

  Sofia har rätt – Vansbro Marathon är grymt fint. Jag tänkte samla ett gäng från södra ändan av landet och inta dalaskogarna tillsammans.

  En liten korrektion på Emelies länk. http://stigarna.se/evenemang/vansbro-2014/ (ett E hade blivit ett A, vilket ställer till det för webbläsaren).

 • MB

  Vansbro marathon är otroligt trevligt evenemang! Kan verkligen rekommenderas. Sedan kommer det bli en ny trail mara i Kristinehamn i år (http://irontrail.se/), början på augusti. Jag sprang delar av banan förra året och det var mycket fin terräng med lagom höjdmetrar. Tror det blir en fin uppladdning innan Ultravasan, för den ska du väl springa? Någon måste ju utmana Buud!

 • Jari Suominen

  Här är några bra tävlingar, från Finland. Du kan också komma hit, Emelie! 🙂
  http://www.trailrunning.fi/polkujuoksua-suomessa-trail-running-in-finland/

 • David

  Tänkte tipsa om swedenskyrace24, Erik Ahlström skrev nedan att du inte kommer kunna springa det. Mycket tråkigt, för jag ska själv springa det och tror att det är ett storslaget lopp! Hade varit kul att se dig där också.

  Är du i närheten av Sälen i slutet av augusti kam du ju springa Sälen Fjällmaraton!

  Stort lycka till i sommar med dina tävlingar och träning, hoppas du får njuta lika mycket som tidigare!

 • Niclas

  Har siktet inställt på axas i Bydalsfjällen i år som du nog har koll på. Hade planer på transalpine men ingen att springa med så det får bli Sverige i år. Tycker du och Kilian borde köra mix och härja runt där i alperna något år, skulle vara kul att följa, eller köra Tor des geants det har ni väll inte kört heller.

 • Niklas

  “High coast ultra” den 28:e juni med distanserna 129 o 75k kan bli väldigt fint.

  Start i Ö-vik på 129:an med tot 3700 höjdmeter och vid Skuleberget för 75k med 2300 höjdmeter. Målgång vid Högakustenbron för båda.

 • Patrick Joyce

  Det vore väldigt kul att se dig på Ultravasan den 23 augusti.

 • Örjan Mattsson

  Skulle du vara i hemtrakterna helgen efter midsommar så hade det varit otroligt roligt att se dig på någon av distanserna i High Coast Ultra. Löpning på Höga kustenleden är iofs ingen fjällöpning men berg och backar finns det så att det räcker!

 • Anna Eriksmo

  Svårt att hitta ett tillräckligt tekniskt race för din smak. Synd att SwedenSkyRace24 krockar med Dolomites. Tvekade själv i det längsta, men springer iaf SSR24. Keb Arctic Run är tekniskt, men det krockar väl med Ice Trail 12 juli). Tycker att du ska komma till skåne i kristi himmelfärd (sista helgen i maj) och springa KULLAMANNEN Ultra. Det går ett tekniskt nattrace 2 dagar innan också, som blir lagom uppvärmning. Naturen på Kullahalvön är fantastisk och liknar inget annat i Sverige. Dessutom finns utomordentligt bra klippklättring där så att man kan roa sig under tiden. (Har en kompis som är guide där så man kan låna utrustning om man inte vill släpa när man är “på tour”.)

  http://blogg.eriksmo.se

 • Jonas

  Tycker du borde prova Hornindal Rundt om du inte gjort det! Norges Töffeste Fjellöp. En underbart trevlig tävling i fantastisk miljö. 75 km

 • Sandra Lundqvist

  Kristinehamn Multisport i Värmland startar ett terrängmarathon på vandringsled. 42,2 km vacker trollskog. 600+ höjdmeter.
  Kolla in Irontrail.se

 • Sandra Lundqvist

  Kristinehamn Multisport i Värmland startar ett terrängmarathon på vandringsled. 42,2 km vacker trollskog. 600+ höjdmeter.
  Kolla in Irontrail.se