Svensk blogg

LångTur

By June 17, 2012 6 Comments

I skuleskogen.

Med Linda och Puck.

Vi var på Slåttdalsberget och i Slåttdalsgrevan. Skuttade på Tärnettholmarna. Rundade Stampberget, Mossberget, Moberget och Ytterbölesbodarna. Badade i Kälsviken och fikade vid Skrattabbortjärn.

Terrängen varierar! Allt mellan sandstrand, klapperstensfält, tekniska stigar, branta klipphällar, mjuk skogsbädd och go stig.

Att vara ute och springa en hel dag är värt så mycket. Just nu känns det extra bra då jag vill bygga upp och vänja kroppen att springa långt och länge. Ultra lockar och drar. Det pirrar när jag tänker på det och vet att jag inte ska skynda. För jag njuter av att springa de kortare 20-50 km loppen. Men en dag, då står jag där på startlinjen och ska springa långt och länge.

Hej så länge!

 

Emelie

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!

 • Karintanker.blogspot.com

  Hej så fint!! Var är du? Tromsö? Vilken energikick att springa sådär! Och du skulle kick some ASS på ultra!

 • Marie

  Vackert men slitsamt. Tog med min pappa på promenad till Slåttdalsskrevan häromåret, dagen efter bestämmer han sig för att det nog ändå är dags för att göra operation av knät som sjukvården tjatat på honom att i några år.

 • Emelie Forsberg

  Heia!

  Jag är i mina hemtrakter. Höga Kusten! Denna tur närmare bestämt, skuleskogens naturreservat. Gälet vackert.

  Marie! åh vad härligt med lite ny drivkraft! Hoppas han får ut och njuta med knän som inte smärtar!

 • Gisela

  Underbart! Du är en verklig inspirationskälla Emelie, man vill verkligen bara ge sig ut och springa när man läser dina inlägg. I helgen sprang jag för första gången ett längre terränglopp, (ja lidingöloppet räknar jag inte som terräng). Försökte flyga fram över stock och sten (och blötmyrar) på samma sätt som jag sett dig göra här på bloggen 🙂 Jobbigt visst, men vilken fantastisk känsla!

 • Emeliemaria.blogg.se

  Åh vilken fin natur! Härligt jobbat att ha sprungit så långt, jag har kommit upp mig runt milen nu men siktar på att klara längre distanser jag med! 😀 Skulle vilja klara av ett maraton! 🙂

 • livsnjutarblogen.se

  Grymt vackert och härliga bilder! Det finns väl en led i Skuleområdet? Hur är det att springa den? Eller kör du obanat;-) Blev riktigt sugen, även om jag just nu betar av Sörmlandsledens etapper, som också bjudet på storslagen natur. Men ingen skog är den andra lik!
  /Niklas