Svensk blogg

Har ni missat detta?

By April 25, 2013 14 Comments

Nu har jag fått många frågor kring löparlägret jag nämnde.. Det är ju nämligen så att Jojje och jag ska ha 2 st löparläger i Jämtlandsfjällen. Ett går av stapeln i juni och det andra i september.

Det är ett läger som går helt i mitt tycke. Ni vet att jag älskar att röra mig smidigt och lätt i fjällen, och det är precis det vi kommer att göra. Fokus kommer att ligga på att vara i nuet. Se, uppleva, springa, njuta, utvecklas, inspireras och att bara vara här och nu. Vi kommer att springa mellan mysiga stugor i fjällen och på plats kommer vi att basta, stretcha, äta middag och bara vara och låta lugnet och stadshetsen försvinna.

Läs mer om de båda tillfällena här. Juni-turen fullbokad men det finns några platser kvar på hösten tillfälle. Höst till fjälls är magiskt. Vackra färger, hjortron, kantareller och vackra skymningar.

Våren är en fantastisk tid!

Och så till sist, har ni några tips på bra böcker? Jag har en notebook jag behöver fylla med god läsning. Det skulle vara underbart att få lite tips!! Jag älskar att läsa! Jag är en allätare.

Ha det gott!

Emelie

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!

 • Andreas

  Ät och spring! Men du har säkert redan läst eat and run…

 • Emelie Forsberg

  den har jag läst.. även born to run och murakamis – what I talk about when I talk about running. Kan rekommenderas allesamman 🙂 Den som jag läser nu är Selmas Kejsanr av Portugallien- en saga att drömma sig bort i ! Men jag är snart färdig med den..

 • Linda

  Alkemisten är en tänkvärd bok om än lite kort…

 • mary

  boktips… har hur många som helst. Morgon i Jenin av Susan Abulhawa minns jag att jag var så tagen av när jag läste, fantastiskt fin! Älskar allt av Anna Gavalda också…. Avslutade precis Murakamis bok om löpning, fantastisk läsning!

 • hannaelisabet.wordpress.com

  Lycka till med löparlägrena, det blir nog superskoj!
  Det är väldigt inspirerande att komma in och läsa här på bloggen, man blir glad!
  En väldigt bra bok att läsa är “Idas Dans” av Gunnhild Corwin. Väldigt fin, men också jättesorglig, så man behöver en ansenlig mängd med snytpapper. 🙂

 • ljusblo

  Forskningsfusket av Ralf Sundberg borde alla läsa….

 • Mårten Klingberg

  Frihet av Jonathan Franzen. Som de stora ryska berättarna, men amerikansk medelklass från sjuttiotalet till nutid. Roligt, ömsint, vemodigt och mycket komplext. Bästa boken jag läst på tio år! Kram /Mårten

 • Christoffer

  Kan rekommendera Song of Ice and Fire (game of theones) en man som heter Ove och Lapidus snabba cash-trilogi.

 • Patrik

  “My life on the run” av Bart Yasso. Det var den boken som fick mig att börja springa.
  “En komikers uppväxt”, “Ett ufo gör entree” och “Jenny” en triologi av jonas Gardell. Mycket komedi och sorligheter. Rekommenderar dem varmt!

 • Karintanker.bligspot.com

  En bok jag i tankarna ofta återvänder till är “De välvilliga” andra världskriget ur en SS-officers synvinkel. Den kändes sann på nåt sätt och gav perspektiv.

  Kråkflikan, hungerelden och pytians anvisningar är annars en välskriven, hemsk och överraskande trilogi.

  Det finns mycket!

 • Mårten Klingberg

  Vad kul att du har läst Frihet, Emelie! Hetta (Solar) av Ian McEwan då? Samma skola, men lite lättare, lite dråpligare. Men i botten ömsint, den med. Nu vill jag ha ett tips tillbaka!

 • Suzan

  Kul! Men alldeles för långt bort :/

  http://www.icanrestwhenimdead.com

 • Nina L

  Är intresserad av lägret i september… Men mitt liv ser inte riktigt ut som ditt..! Selma funkar alltid (det finns en anledning till att klassiker är just klassiker!!). Morgon i Jenin är en fruktansvärd berättelse men fantastisk. Själv har jag några som fastnat för länge sen. I Patagonien av Bruce Chatwin, the Mountain is Young av Han Suyin och Resor med Moster Augusta av Graham Greene. Alla tre borde passa dig på olika sätt… Jag har en massa andra tips men återkommer gärna. Lycka till den här säsongen!

 • Stiffe

  Grabben i kuvösen bredvid av Jonas Helgesson. Handlar om Jonas uppväxt, som CP-skadad, som definitivt inte är enligt standardmallen.