Skip to main content
Svensk blogg

Backträning!

By April 24, 2013No Comments

Jag kom mig ut på en löptur i måndags, trots dimman och regnet. Det klarnade upp några minuter så jag såg de vackra bergen. Bergen som jag kunde skidat upp i, och fått se solen och massa andra berg.

Men vad gör man inte när löpsäsongen (tävlingssäsongen!!) närmar sig med stormsteg! Det blev en lugn tur på 2.5 timme. I snö de sista 200 höjdmetrarna.

Igår skidade jag några tusen höjdmeter och tog sedan en löptur. På en halvtimme..

Idag skidade jag upp mot Mont Blanc, vände strax innan toppen p.g.a en alltför isig rygg att klättra. Utan rätt utrustning! Jag var själv, och jag älskar verkligen att röra mig snabbt och enkelt i höga berg. Ta beslut och värdera.

Jag fick ju bra backträning idag varjefall. Fast på skidor.. Det är himla fint med Mont Blanc, att det är som bara en lång uppförsbacke och en lång utförsbacke.

Imorn ska jag försöka att inte lockas upp i bergen utan ta en lång löptur. Lång löptur för mig just nu är runt 3 timmar..

Ha det gott!

Emelie

 

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!