Svensk blogg

Grand Teton

By August 10, 2012 10 Comments

Lämnade Colorado springs för en kort visit i Boulder. Morgonjogg och inspirations häng med bl.a Scott Jurek.

– We´ll take an 1.5 hour run before breakfast.

Det slutade med 3 timmar 2 timmar upp, 1 timme ned. Utan vatten, utan frukost. Det var underbart. Och jag tänker att det var bra träning inför ultrorna i höst.

Mount Moran i Grand teton. Första dagen tänkte vi ta en springtur upp till toppen. Inga stigar fanns till foten av berget, utan det lättaste är att paddla in. Vi tänkte att vi finner en väg genom skogen.

Den tännkta anmarsch tiden var 45 minuter. Det slutade med 3 timmar.

Äntligen påväg upp!

Vi fick vända 200 meter under toppen, scramblingen blev till klättring. Vägen ut var lika jobbig som vägen in. Vi bestämde oss för att simma över sjön.. Den tre timmar tänkta löpturen blev en 8 timmars, simning, trädlöpning, scramblingstur. På 1,5 powerbar.

Östsidan av Grand Teton. Scrambling och klättring med Kilian och Dakota.

Även här fick vi vända 100 meter under toppen. Vi valde fel väg och timmarna rann iväg. Även här fick jag öva på att inte äta under löpningen. Många har teorier om att det är en sak som gör oss starkare. Kan eventuellt hålla med. Ska testa det fler gånger och göra en utvärdering efter några tävlingar.

Äta, sova springa. Hela dagarna i bergen. Jag älskar detta!

Idag är planen att bara ta en kort tur. Slacklina. Äta glass. Dricka smoothies.För imorgon ska jag springa fort. Upp på Grand Teton, så får vi se hur långt det håller!

Må gott!

/ Emelie

 

Emelie

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!

 • Britta

  Det ser helt underbart ut! Njut!

 • Niklas/livsnjutarbloggen.se

  Wow! Svindlande vyer och klättermiljö. Ibland känns det rätt skönt att bli avis och fyllas av längtan till dramatisk natur. Att få hänga med Jurek och träna med Kilian gör ju inte saken sämre 😉 Njut av det goda!

 • Michel

  Finns du på riktigt? Eller är allt påhittat? 😀 För mig som har ett nio-fem arbete verkar detta så otroligt häftigt. Bra att du njuter för detta måste vara unikt. Coolt!

 • Magnus

  Wow, vilka bilder. Vilket liv du lever, inte alls avis.

 • http://rundarocksaenform.blogspot.se

  Wow, vilka vyer! Underbart!
  Men riktigt tufft kan jag tänka mig. Vilka höjdmetrar (och tider ni var ute). :-O

 • Sofia

  Du är så grym, man blir avis. Att följa din blogg gör att jag själv fylls av mer träningslust och livs glädje samt en strävan efter att kanske inte behöva sitta på jobbet mellan 8 och 5 hela livet utan faktiskt njuta mer av det man gillar.

 • Mats Söder

  Grymt! På många sätt. Grymt läckert att du får vara där. Grymt att inte en annan kan göra det. Men fortsätt “plåga oss” med dina rapporter! De är underbara. Du lever en dröm. Njut!

 • Emelie Forsberg

  Hoppas ni njuter lite av dessa vackra berg med! Och jag är säker på att ni finner fina berg, vackra vyer och njutning vart än ni är!

  Tack för era tankar och kommentarer! Ni förgyller!

  Emelie

 • Erik ahlström

  Rätt val, verkligen rätt val, glad att du valde att hoppa på tåget o inspirera fler att live the dream’!