Skip to main content
Svensk blogg

Grand Teton

By August 10, 2012No Comments

Lämnade Colorado springs för en kort visit i Boulder. Morgonjogg och inspirations häng med bl.a Scott Jurek.

– We´ll take an 1.5 hour run before breakfast.

Det slutade med 3 timmar 2 timmar upp, 1 timme ned. Utan vatten, utan frukost. Det var underbart. Och jag tänker att det var bra träning inför ultrorna i höst.

Mount Moran i Grand teton. Första dagen tänkte vi ta en springtur upp till toppen. Inga stigar fanns till foten av berget, utan det lättaste är att paddla in. Vi tänkte att vi finner en väg genom skogen.

Den tännkta anmarsch tiden var 45 minuter. Det slutade med 3 timmar.

Äntligen påväg upp!

Vi fick vända 200 meter under toppen, scramblingen blev till klättring. Vägen ut var lika jobbig som vägen in. Vi bestämde oss för att simma över sjön.. Den tre timmar tänkta löpturen blev en 8 timmars, simning, trädlöpning, scramblingstur. På 1,5 powerbar.

Östsidan av Grand Teton. Scrambling och klättring med Kilian och Dakota.

Även här fick vi vända 100 meter under toppen. Vi valde fel väg och timmarna rann iväg. Även här fick jag öva på att inte äta under löpningen. Många har teorier om att det är en sak som gör oss starkare. Kan eventuellt hålla med. Ska testa det fler gånger och göra en utvärdering efter några tävlingar.

Äta, sova springa. Hela dagarna i bergen. Jag älskar detta!

Idag är planen att bara ta en kort tur. Slacklina. Äta glass. Dricka smoothies.För imorgon ska jag springa fort. Upp på Grand Teton, så får vi se hur långt det håller!

Må gott!

/ Emelie

 

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!