Skip to main content
Svensk blogg

Det förlorade landet

By August 3, 2012No Comments

The United states of A.M.E.R.I.C.A.

Landet fyller mig med förundran, hänförelse och skräck. Det finns en yta av godhet och hjälpsamhet men hur djup är den ytan egentligen?

Själviskhet och girighet är två ord som dyker upp när jag hör ordet usa.

Men. Jag ska inte dra alla över en kam. Det förstår ni väl.

De månader jag har spenderat i usa tidigare har jag nästan bara mött gott hjärtligt folk. Orsakerna till det är att jag mest bara varit ute i vildmarken. Klättrat och sprungit. Så långt drar sig inte de typiska amerikanerna.

Även under min vistelse i Colorado springs har jag bara mött hjärtligt folk. Jag bor med cyklister och träffar löpare geonom Pikes peak organistationen. Folk är så välkomnande och öppen hjärtade att jag känner mig som hemma.

Halvvägs upp mot Pikes Peak. Kan det vara så att de tycker om mig på grund av mina solglasögon?

Toppen av Pikes, 4300 möh.

Springturen gick fint, stigen var över all förväntan. Inte teknisk men lekfull och springbar. Jag njöt i stora drag! 21 K och 2400 höjdmeter.

I veckan har jag inte tränat mycket. Landade i måndags, kunde inte hejda mig från att springa en 10 K slinga i tisdags men annars har jag bara yogat. Förutom igår då.

Och så en låt!

Ett resultat från att ha spenderat mycket tid med spanjorer. Men visst är den kitchig!

Hjärtligt tack för alla kommentarer och mail, det är himla trevligt.

Må gott!

Emelie

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!