Skip to main content
Svensk blogg

Glid

By November 15, 2011No Comments

Att åka skidor är fantastiskt kul! Hela kroppen i rörelse för att ta sig framåt, det går snabbt, eller det känns som det i alla fall, (och det är känslan som räknas!)och man kan tänka att man är nästan lika snabb som fröken Kalla.

Idag invigde jag mina nya skidor Salomons S-LAB EQ 10 SKATE. Grymma skidor! Fy fader vilken skillnad det var på glidet på dessa och mina gamla. Det finns mycket att lära om struktur och vallning för att inte tala om teknik i själva utövandet. Vilket känns kul! Det kan bara gå framåt.

Allt går att förbättra flera hundra gånger om, men att använda överkroppen mer är prio ett efter tips från duktiga Lisa. Jag fick även en kanonövning av David för att just få med överkroppen mer: klistra armarna, i 90 grader vid sidan. BRA övning!

Så just nu drömmer jag om vasaloppet och kungsledenrännet. Vasan är aldrig åkt men däremot är sträckan mellan Hemavan och Ammarnäs testad. Fin sträcka!

Det är såvitt jag vet ingen snö i Umeå så jag njuter för fullt av mina antaganden i Östersund. Länge leve vinterstaden! Och fint folk. Hurra hurra hurra!

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!