Skip to main content
Svensk blogg

Frågor och svar!

By February 10, 2014No Comments

Jag blir så himla glad när jag får mail och meddelanden av er om hur ni har blivit inspirerade att testa skimo eller löpning till fjälls! Det gör mig varm i hjärtat!

Nu tänkte jag svara på en del frågor kring skimo, så att alla kan läsa och jag behöver bara skriva ett svar.. 😉

Skimo- skidalpinism, toppturer på lätt randonne utrustning. När folk som har gått på tung utrustning och testar detta blir de sålda och säger ofta att de inte kommer att gå tillbaka till tung utrustning igen. Hela turen blir så mycket behagligare och utförskörningen är grejt!

Hm detta var den bästa bilden jag kom fram med. Här ser man hur snabbt det går att ta av stighudarna, och sedan klicka i pjäxorna för att kunna köra utför.

Jag kör inte bara skimo på vintern trots att jag blev förälskad i det förra året och bytte ut min telemarksutrustning till detta lätta. Jag åker längdskidor också!

Ända sedan jag flyttade till fjälls har jag nästan bara åkt skidor vintertid. Men det fina med vintern är ju att man kan ju trots allt springa på gator om man nu vill det. På sommaren har man ju inte så många alternativ. För det är svårare att skida på gatorna.

Så det är det jag mest uppskattar med vintern att man kan göra allt!

Visst gör det ont i musklerna när man byter skidor mot löparskor, men efter en vecka av smärta i musklerna så har kroppen ställt in sig på löpning.

I vinter har jag sprungit 2 gånger sedan den 7 december. Jag vet inte när jag kommer att börja springa igen. Senast mitten av april.

Hur börjar man med skimo?

Hyr eller låna grejer när du far till fjälls. Sen om man fastnar så håll koll på begagnade prylar. UHRWEDER säljer skimo utrustning.

Kika även in på skidalpinism.se

Hej så länge!

Emelie 

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!