Svensk blogg

Följ med och spring till fjälls!

By February 7, 2013 11 Comments

Den 24-26 juni kommer Jojje Borssén och jag att hålla i ett löparläger i Jämtlandsfjällen. Det kommer att bli en fin kombination av fjällöpning, gemenskap, inspiration, bad, bastu, utbyte av erfarenheter och mycket mera. Det är vi som är med som kommer att utforma lägret. Du och jag! Jag ser framemot det. Läs mer om det här!

Vi kommer som sagt att springa i Jämtlandsfjällen. Fjäll som varit mitt hem i flera år, jag känner dem väl. Jag har sprungit på de flesta ställen där det går att springa på därikring. Om ni vill läsa om en flerdagarstur jag gjori dessa fjäll förra sommaren kan ni göra det här. Eller min tio topparstur!

Nu börjar jag att längta till sommaren! Och det bästa för idag är att jag har tänkt att springa istället för att åka skidor. Tjoho!

 

 

 

 

Emelie

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!

 • Kalle

  Är Emelie Forsberg egentligen så duktig?
  Det är en fråga man bör ställa sig.

  Hur ser konkransen ut bland damerna i de lopp hon ställer upp i?
  Vilka har råd att ställa upp i alla tävlingar världen över i de cupper hon deltar i och på så sätt plocka hem en total seger?

  Hon påstår att hennes veckodos ligger på 30 timmar löpning i veckan. Ponera att hon håller så lågt som 6-tempo. Det skulle ge 300 km / vecka. Med den mängden skulle hon sätta världsrekord i löpta km / år, även bland herrar!

  Vad har/kan hon prestera på vanliga distanser, 10 – 100 km?

  Så man bör inte köpa allt som skrivs i media…

 • Andreas

  Hej Kalle. Är du lite sur som person? Jag tycker att du är grym Emelie! Din plats 17 i Lidingöloppet 2011 på 2:16:40 tycker jag är bra även på en “vanlig” distans.

  /Andreas

 • Stefan

  Kalle, varför är det relevant vilka tider en sky- och ultratrail-löpare gör på “vanliga” distanser? Skulle du ställa samma fråga kring Usain Bolts kapacitet på milen? Emelie är bäst på det hon gör – det räcker rätt långt i min värld!

 • Miranda

  Kalle, jag har sett denna tjej springa live och hon är fantastiskt duktig. Helt klart ONE OF A KIND i löparvärlden. Vad gäller personlighet och kapacitet!

  // mirandakvist.se

 • Chris

  Det är också väldigt viktigt att komma ihåg när man pratar om Sky-/Mountainrunning att man knappast håller 6 min/km uppför. När Emelie, Kilian och gänget sticker ut och springer 7-8 timmar är det inte kilometer som räknas, utan höjdmeter. Det är därför inte alls orimligt att Emelie lägger 30 timmar i veckan, men i terräng som vi andra inte skulle orka springa länge i!

  Kör hårt Emelie!

 • Karin

  Åh! Vill, vill, vill!!!

 • Philip

  “Är Emelie Forsberg egentligen så duktig?”
  Svar: Ja!

 • Karin

  Men ursäkta mig Kalle konstiga världsfrånvända människa!!! Kom igen när du sprungit ett lopp med Emelie! Vad har du för koll på konkurrensen? Ingen vad det verkar! Emelie har gjort en GRYM karriär och får alldeles för LITE uppmärksamhet för det.

 • Emelie Forsberg

  Hej Kalle!

  Ja det är klart att man inte ska tro på allt som skrivs.. Och om du läser min blogg här lite då och då så ser du hur min träningsmängd varierar.
  Jag gör långa veckor vissa veckor i somras blev det 30 timmar i snitt. Men då är jag i bergen, springer/klättrar/scramblar på ryggar och såklart går det inte att räkna det som “ren” löpning.

  Har du koll på vad det är för tävlingar som jag springer? Det verkar som du har lite koll. Och då kanske du vet motståndet också?

  Vad springer du själv? Har du sprungit ett tekniskt lopp med många höjdmetrar?
  Konkurrensen kan vara ganska stor eftersom dessa tävlingar är ganska stort i syd europa samt usa och asien. Jag har mött duktiga kenyaner (asfaltslöpare) som skulle krossa mig på asfalt men som jag kan vinna över i backig terräng.

  Nåväl. Tack för dina kommentarer. Återkom om du undrar över något. Och så lurar jag på vad duktig är för dig?

  Bästa hälsningar
  Emelie

 • Emelie Forsberg

  Kalle!
  Jag springer bara distanser mellan 10-90 km. Har testat en platt mil och gjorde den på 38 minuter. Dock var det 2 dagar efter en maraton. Vet ej om det påverkade resultatet eller ej. 😉

 • Benno

  Läser alla bloggar på runners world och har aldrig kommenterat någon. Läser för att bli inspirerad. Men nu måste jag nog skriva några rader.

  Din blogg är så extremt motiverande och inspirerande. Jag är ny på det här med löpning och kanske avverkar 20 km i veckan och har stora mål med framtiden men skyndar långsamt. Läser dina inlägg och har lust att gå ut och springa varenda gång.

  Att det finns personer som Kalle som försöker hitta brister hos dig ska du ta med en gnutta salt. Avundsjuka personer kommer man alltid att hitta. Fokusera på dig själv och din egen träning samt alla andra du inspirerar.

  Du är fantastisk!