Skip to main content
Svensk blogg

De små övningarna

By February 24, 2013No Comments

För 4 år sedan när jag jobbade i Jutenheimen började jag göra dessa och har de fortfarande som en bas. Ibland lägger jag även till övningar men här får ni grunden! De är enkla och inte särskilt tunga men för mig känns de väldigt nyttiga då jag får kontakt med små muskler kring höft, knä och rumpa vilket för mig kan vara de muskler som jag behöver vara stark i under sommaren! Denna känns inte så jobbig, men här tänker jag på att “svanken” ska vara neutral, inte tippa höfterna framåt eller bakåt. Ena benet ska uppåt i sideld så långt du kan med höfterna parallella. För mig känns det lite i gluteus och i tensor fasciae latae. Samt en massa små muskler (som känns stabiliserande) som jag inte kan namn på. Om man vill ha tyngre kan man ligga ned och sätta på sig en tung sko.

Som på bilden och sedan ut med benet stabilisera höfterna!

För knä och lår! Obs på att knäet inte ska vara framför tårna. Rak i ryggen.

Denna övning är mest för rörligheten i höfterna. Spänna alla små magmuskler!

 

Detta är basen på det jag gör. Och de är inte tunga så förvänta er inte att bli trött! De hjälper mig att hålla kontakten med små muskler som är viktiga för min löpning.

Och på tal om löpning. Maraton om 6 dagar. och jag har haft feber i några dagar nu så jag har ännu inte sprungit! Hur ska det gå hur ska det gå?

Hej så länge!

Emelie

 

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!