Svensk blogg

Bergs filosofi

By November 19, 2013 2 Comments

Jag älskar berg, det vet ni nog alla vid det här laget. Jag älskar att nyfiket leta mig runt och utmana mig själv där. Utvecklas inom klättring, skidåkning och löpning. Allt som gör att jag kan känna mig mer bekväm i tuffare områden. Jag vill känna att jag klarar mig på egen hand. Speciellt om jag ska göra ett projekt av det. Om jag inte har kunskapen just då så får jag helt enkelt vänta med det projekten och lära mig och utvecklas inom det området.

Ibland så gör jag turer där man behöver vara två, då man behöver någon att säkra eller bli säkrad. Då är det ofta lite mer krävande turer och på sådana så lär man sig otroligt mycket! Ibland är det på min bekvämlighetsgräns då till exempel vissa replängder är väldigt krävande. Då lär jag mig som mest. Man lär ju ofta av någon som har mer kunskap. Den utmaningen blandat med turer som jag inte upplever som krävande tror jag är en toppen kombination för att utvecklas.

 

Min filosofi är att jag ska kunna ta mig uppför ett berg själv.

 

Må så gott!

 

 

 

Emelie

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!

  • Sandra

    Vart bor du? 😀 älskar nämligen också berg med där jag bor finns det inte jätte många och höga berg 🙁

  • Anna Eriksmo

    Delar din filosofi. Samtidigt är jag lite kluven, vilket kanske kommer med ålder och föräldrarskap. Idag var jag ute i fem timmar och scrambla, frisoloklättrade och sprang. Rent tekniskt är det inga problem för mig att, säg klättra en 3+ frisolo, samtidigt kan jag tycka att det är lite läskigt om leden är lång och/eller exponerad. Jag menar vad som hellst kan ju hända och är man själv så finns det ingen där som kan rädda. Tanken slog mig just i en kaminklättring som jag gjorde. “Ramlar jag här, så kommer det att ta ett bra tag innan de hittar mig.” Å andra sidan har jag en klätterkompis som säger att man ska vara lite rädd minst en gång per dag. Om det nu är för att man ska hålla ett föredrag, bada isvak eller utmana sig själv inom löpning, men lite rädd ska man vara. 🙂

    http://blogg.eriksmo.se