Skip to main content
Svensk blogg

Balansen

By March 10, 2014No Comments

emellan långa dagar i bergen och kortare träningspass med mer intensitet har jag haft svårt att få till de senaste månaderna. Jag vet inte riktigt varför, kanske för att jag har prioriterat att gör längre turer och på något sätt missat de härliga korta snabba, mjölksyra passen. Kanske har jag lyssnat för mycket på teorier att man inte ska träna för mycket och med de många timmarna jag gjort har jag försökt ta bort en del pass och det har blivit de korta snabba.

Det bästa är ju förstås att göra allt, och nyckeln till det är återhämtning. just nu är jag inne i en period där det känns som att jag börjar få till en bra mix. Några långa dagar och några med två korta snabba pass.

Jag märker att jga inte är van att köra dessa korta intervall pass. Det känns nästan konstigt att få så hög puls! Men redan andra passet kände jag mig mer hemma. Just nu är det en rackarns bra period för att träna en massa. Det är några skimo tävlingar kvar men fortfarande mycket utrymme för att träna träna träna. 🙂

Snart är det ju vår på gång också så jag har en plan att försöka börja springa 1-2 ggr i veckan. 

Ha det gott!

Emelie

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!