Svensk blogg

Vila och komma igång

By October 17, 2011 3 Comments

Fredag och lördag bjöd på löpvila, jag tackade och tog emot och hängde lite i klätterhallen istället. Jisses! Det där med att inte underhålla specifik styrka är lika nedslående var gång.

Fast samtidigt sporrande. Jag blir lika girad på att komma i gång vad det än gäller. Om det är något jag brinner lite för det vill säga. Eld sprider sig fort med lite vind.

Mitt mål innan jul blir att klara 3×10 pull ups. Nu var det sagt! Nu måste IKSU kortet förnyas!

Nåväl.

Efter 2 dagars löpvila så spritter min kropp av energi. Så i söndags, efter en pannkaksfrukost snörade jag på mig skorna och sprang iväg på en 2-milatur. Genom Tromsdalen och upp på en höghöjdsplatå till en liten hytta. Fina vältrampade stigar och utsikt som får mig att le av lycka. Motvind och snöblandat regn på väg tillbaka gjorde att bastun efteråt satt fint.  

God dag folkens!

Emelie

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!

 • O vilken tur att jag hittade din blogg så här på direkten! Ska bli jättekul att läsa!

  Du kanske kan tipsa om några liknande lopp eller bara andra roliga lopp i norge nu när Fjällmaran är fullbokad och vissa (läs jag) inte hann med?

 • C

  Hur får du motivation till att löpa två mil just under själva löpningen. Blir du trött efter 5km? Hur motiverar du dig då?

  Tacksam för svar!

  /ctrain.devote.se – en blogg om träning

 • Emelie Forsberg

  Fröken strävan: Fin blogg! Känns som vi har några intressen gemensamt. Bohusläns sprickor är fin-fina!
  Jo jag har en massa tips på vackra norska löp! Vill du ha maraton längd?
  Har hemsidorna, som jag kan länka senare. Annars har det gått en fjällmara vid helags. Och om du kan tänka dig att springa 2 dagar, med lätt orientering kan jag rekomendera BAMM, finns i 30, 50 och 70 distans. Superfint!

  C: Hm, jag springer i ett tempo där jag väldigt sällan blir trött. Ofta känns det som att jag “ackumulerar” energi och det känns som jag kan fortsätta i flera timmar till. Kanske är det så att man springer för fort om man blir trött efter 5 km? (om man hade tänkt att ta ett lite längre pass, dvs) Eller så får man bara idogt vänja sig att springa längre och längre? Sen är jag ganska nyfiken att se vad som kommer härnäst, även om det är på små bergsknallar hemma i härnösand som jag sprungit på otaliga gånger.

  Brukar du springa långt?