Skip to main content
Blog

Veckan efter ultran…

By October 7, 2012No Comments

Söndagen spenderade jag ätandes. Sedan på kvällen gick jag ut i bergen och sov under bar himmel. Fullmåne och stjärnklart. Stora tävlingar tar krafter! Men det är det värt. Det är mycket nytt folk och jag vill hinna med att hejja på de flesta. Fullmånen på natten gav mig energi dagen efter till att småspringa till en fin topp, Pedra Forca väster om Baga i Pyrenéerna. Anmarsch tur och retur 5 timmar och klättring 2 timmar.

På kvällen for vi till Montserrat. I Montserrat har jag varit förut. Sportklättrat på konglomeraten. Även har stod fullmånen som en vacker guldkula på himlen. Nu var jag sugen på att klättra upp för en spira. Sagt och gjort! Så blev det. Nio replängder, från 5 till 6c+. Jag var kall, skakig, hungrig och lycklig!

På kvällen for vi vidare mot Pyréneerna igen, sov i ett bergspass på 2000 möh. Kallt och klart. Efter en morgon-cappucino cremoso ( nuförtiden dricker jag bara cappucino cremoso.. massa socker och bara 14% kaffe..) stack vi iväg på en springtur som blev 5 toppar. Efter fyra dagar utan dusch passade det bra med ett bad i en kall sjö. Fräscheten herself..it`s me. Efter lite socialisering på ett café fortsatte vi vidare mot Chamonix. Stannade i Annecy, sov, drack cremoso, och sprang sedan upp på La Tounett.

I fredags sprang vi upp mot Brevent och klättrade sedan några fina replängder. Det kändes som en vilodag! Lingon och blåbär i mängder!

Igår (efter en cremoso ) sprang jag upp till Mont Blanc. Vind och kallt och jag fick kämpa för att hålla värmen uppe. Cirkadus 9 timmar upp och ned. Det är ju bara en uppförsbacke. Och en nedförsbacke. Det kändes ruskigt bra. Vid 4400 möh började jag känna flåset komma. Uppförsbacken blev tyngre men raksträckorna gick över förväntan.

Dagen idag har jag spenderat med skola. Och cremosa såklart. Sen har jag sprungit platt å jisses så gudomligt skönt det var! Det gick så fort. Och lätt. Ingen tung uppförsbacke och ingen lätt utförslöpa.

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!