Skip to main content
Svensk blogg

Träningsverk

By January 22, 2012No Comments

Helgen startade med en skejttur på kalfjället. Det startade med några kilometrar uppförs, längs en lång smal ås som sedan planade ut till en platå. Snön i uppförsbacken var lite mosig men uppe på platån var det skare så där flög man fram! Det var riktigt gött att få mata på. Känna mjölksyra komma krypandes i ben och armar. Tacka vet jag uppförsbackar! Där och då, i uppförsbacken, blev lite sugen på att skida kungsledenrännet igen. Är det någon av er som ska göra det?

Efter skejtturen, som avslutades med skogsskidåkning, packade jag ryggsäcken för en tur i Dividalen. En dal lite söder om Tromsö med superfin tallskog. Tjärtallar och torrfuror.

Snön har inte riktigt kommit hit upp så toppturer får vänta. Då passar det fint att mysa runt i tallskog med en massa fina fjäll runtikring. Och bara koka kaffe, elda, filosofera och äta en massa gott.

Sen är det inte helt fel att turskidorna har fått komma ut och luftas. Det är inte för jämnan. Och det kan vara himla spännande att köra utför med turskidor. Bra träning för vristerna dessutom.

Träningsverken vet jag inte vart den kommer ifrån. Men skönt är det. Kanske är det skejtturen. Eller kanske intervallerna i torsdags. Eller så är jag inte van att va på tur! Bära en tung ryggsäck och trampa runt bland en massa ospårad snö. Så är det nog. Ja. Jag må mer på tur!

Tjingeling så länge!

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!