Skip to main content
Svensk blogg

Träning på hög höjd

By November 25, 2014No Comments

Lördag söndag och måndag spenderade jag i Italien med utgångspunkt från stugan Guide del cervinio. Den ligger på 3480 m över havet och turen upp dit blir ganska exakt 1500 meter. Det var ett bra första pass på lördag morgon.

IMG_7063

Efter en panini, en kaffe och en stund raklång så var det dags för dagens andra träningspass. På morgonen upp till hyttan var jag otroligt seg. Jag tror det var en kombination av en tyngre ryggsäck och brist på frukost. Ja ibland missar jag att äta frukost..! Inte med vilje, det som bara blir så. Nåväl.

Målet med andra träningspasset var att gå på i bra fart, typ tävlingsfart, om jag kände mig normal igen. Det gjorde jag! Så så blev det.

IMG_7022

 

Jag tog två turer till Breithorn (4164 möh) och belönades med en vacker solnedgång. Ser ni Matterhorn? Vi ser östra och södra sidan härifrån.

IMG_7042

På söndag morgon bestämde vi oss för att ta en tur innan frukost, det var en otroligt vacker soluppgång! Jag älskar att vakna till i takt med soluppgången!Det blev 2 pass till under dagen. Som vanligt när man tränar mycket kan man äta hur mycket som helst. Och i rifugio guide del cervinio är maten underbar.

Vi gjorde en repris på morgon turen, dock utan klar soluppgång, men med samma goa känsla i kroppen och bra start på dagen! Vi tränade fram till lunch, for sedan ned de 1500 metrarna till Cervinia och sedan for vi hem. 1 h och 40 minuter från Cervinia till Chamonix.10822278_377951755706343_318368979_n

 

För att avsluta en bra tränings helg tog jag en löptur på måndag eftermiddagen på de bara stigarna runt Chamonix. Och sedan körde jag 10 core/rygg/stabilitets övningar.

Tipp topp!

 

 

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!