Skip to main content
Svensk blogg

Svensk mästare i Norska mästerskapen

By January 14, 2013No Comments

NM i skimo. Denna vinter har jag ju tänkt att jag ska tävla lite i skimo. 1 för att jag älskar ju berg! 2 för att det ger mig så otoligt bra träning vid tävlingarna. Aldrig att jag kan pusha mig på träning som jag gör vid tävlingar. Så det är ren kvalité.

Jag tänkte att NM var bra att testa. Och det gick över föväntan! Jag vann med över 7 minuter. Galet!

Så här ska det väl inte riktigt se ut. Men jag är ju relativt ny på dessa lätta men fantastiska skidor. Och skåda utsikten! Så fort jag började känna mig lite för flåsig tittade jag bara ut över bergen och blev genast piggare.

I herrklassen placerade sig mina lagkamrater Björn och André trea och fyra. Detta kan bli spännande inför VM.

Dagen efter tävlingen gjorde vi en fin tur på några timmar. Det var väldigt härligt att se solen igen. Vackra omgivningar orörda berg och en vacker oändlighet.

Vi gick upp i isiga rännor och for ned på hård snö. Det låter inte så bra. Men det var det. Och jag tackade än en gång min sponsor Uhrweder för min lätta utrustning. Jag längtar efter att dela dessa flotta känslor man får av att röra sig lätt i bergen med fler människor! Andrahands marknaden blir större och jag tror att bara man testar detta så blir man lite förälskad.

Helgen blev över förvänat. Innan helgen lurade jag lite på om det var värt att fara ned till VM. Min första säsong och med tanke på att jag är lite osäker på byten och så vidare. Men! Vad gör det egentligen. Jag gör detta för att jag älskara att vara ute i bergen och tävlingar ger mer motivation till att träna. Vilket gör att jag njuter ändå mer av att vara ute i det vilda.

Och som min barn idol säger:

För en fantastisk figur av en fantastisk författare.

Och vet ni vad jag ska göra idag? Springa!! Springa springa!

Må så gott!

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!