Svensk blogg

Ski!

By February 13, 2012 2 Comments

Sex varv på en 7 kilometersslinga. Det blir 42 kilometer..till slut.  Det småregnade och spåren blev efter första varvet mest slask. Det var cirka 100 tappra skidåkare som gav sig ut. Det är kärlek! Och eldsjälarna som fixar och trixar så loppet kunde gå av stapeln.
Helt fantastiskt! Hjärtligt tack! Trots min knappa träning (klassiskt) kändes
det ändå helt ok. Jag måste fått med mig något från förra året. Gått ett steg
mot en bättre teknik. Men det kan kännas så frustrerande att styrkan och
konditionen finns, men det går inte att få ut i tekniken! Nåväl. De fyra första
varven gick knallbra, på femte hade jag en liten dipp, då släppte jag även en
bra rygg. Attans! Kom in på 2.36. 4:e dam. Det ska jag väl vara nöjd över. Om jag skulle kommit trea, så skulle jag fått lax till pris. Det skulle vart fint.

Å nu har snön kommit med besked! Igår natt kom det nästan 20 cm puder! Vilodagen blev en topptursdag. Woho! Får bli vila idag. Löpning senare i veckan. Eller så blir
det bara skidåkning!

Upp i en bäckfåra, ner i en tvärdal med massa fin snö, upp igen, och ner i en annan bäckfåra. Sista bäcken var lite canyon-aktig. Häftigt åk!

Må gott!

Emelie

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!

  • Adde

    Den STORA frågan lyder; Hur gick det mot karl´n?

  • Emelie Forsberg

    5 minuter till godo.. 🙂 Kom ifatt på andra varvet.. Det var som tusan, om jag får säga´t själv. Tror han blev pepp på att komma igång.