Skip to main content
Svensk blogg

Salomon TT Åre- sista tävlingen för i år?

By October 28, 2011No Comments

Foto: Oscar Darle

Den gick i början av oktober och summa summarum var att den tävlingen var lysande!  Just denna 10,9 km långa bana hade många komponenter som gjorde den så fin.

Jag gillar atmosfären på alla dessa fjäll/terräng tävlingarna. Det är så gott folk och sådan härlig glädje. Energi. Att jag sedan var sugen på att stå på startlinjen igen, att känna adrenalinet spinna iväg gjorde det bara bättre!

Även banan kändes festlig. Jag hade inte läst på riktigt hur sträckningen gick, men jag hade kollat lite på höjdprofilen. Det började med en relativt brant uppförsbacke, min klocka säger att det var cirka 240 höjdmeter.

Vid starten tänkte jag att jag skulle placera mig ganska långt fram då uppförsbackar är lite utav min favorit. Lade mig ganska bra till, vilket är skönt så man slipper att bli omsprungen/springa om folk på en smal stig. 

Efter den branta backen upp mot nalleklippan kom lite återhämtning och en lång, fin, lerig utförslöpa. Jisses vad härligt! Har kanske inte nämnt att jag gillar att springa utför också. Men det gör jag!

Där lät jag benen gå av sig själv och hjärtats rytm fick lite ro. Sprang förbi några killar, vilket alltid är skoj J men ofta kommer de ikapp på flacken eller i svagt motlut.

Vilket så var fallet här också. I det svaga motlutet försökte jag ta det ganska lugnt, var lite osäker på hur mycket stigning det var kvar.

Efter det kom mer utförslöpa, nu på en brant, teknisk och mycket lerig stig. (tjoho!) Vidare över myrmark.

 Sedan kändes det nästan som att man var på slutspurten. Killarna jag hängde på började öka tempot och jag gjorde mitt bästa för att följa. Jag hann dock inte spurta ifatt någon in mot mål.

Attans!

Foto: Oscar Darle

Tiden blev 49 minuter och jag vann damklassen. Andreas Svanebo vann herrklassen på 43 minuter.

Nästa år ligger tävlingen den 29 september. Boka in den helgen vettja!

Passa på att fara upp lite tidigare, njuta av hösten i jämtlandsfjällen kanske ta en lugn joggingtur på fjället, strosa på åre höstmarknad och avsluta med att ge järnet på den ståtliga terrängen och spännande bansträckning som tävlingen innehar.

Jag blir glad bara jag tänker på alla möjligheter som finns om man bestämmer sig för att ta en långhelg i Jämtlandsfjällen! Om någon behöver tips så säg till.

Och just det. Är det någon som känner till nån fin tävling så hojta gärna till. Jag är tävlingssugen!

Trevlig helg!

Om man vill se mer av Oscars vackra bilder kan man titta in på:

oscardarle.com

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!