Svensk blogg

Rekord!

By July 8, 2014 11 Comments

till toppen utav kebnekaise!

2 timmar 00 minuter och 40 sekunder är numera rekordet. Jag tog det! Herr rekordet bar förut 2.17 men nu idag kapades det till 2. 04 av Erik som jobbar på keb.

Mitt move finns på movescount. Mitt användar namn är Emelie. För dem som vill se!

Det var en fin dag!

/ Emelie

Emelie

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!

 • Johnny Bjorkman

  Här finns flera rekord att hämta 😉
  http://kolasen.se/se-och-gora/traningsturism/

 • David

  Jag vill inte vara sådan eller ta något ifrån dig men på vilket sätt är detta ett nytt officiellt rekord? Har du mätt det själv eller har det funnits folk på plats som mäter rekord? Det är svårt att köpa det hela och jubla bara för att det är registrerat via din klocka på suuntos verktyg movescount…Inget illa menat men….ja……..

 • Emelie Forsberg

  David:
  Officiella rekord ska mätas med gps, men innan det fanns så var det ju fortfarande rekord om det är en sträcka som “är bestämd” som i detta fall ifrån kebnekaise fjällstation upp till toppen via östra leden och tillbaka. Varför vi sprang därifrån var just därför det var rekord ifrån den sträckan sedan tidigare.
  Varav detta är det nya officiella rekordet. Men om nån har sprungit denna sträcka snabbare än 2 h 00 min 40 sek så har ju den rekordet! Gärna ska det ju finnas registrerat på en klocka (tiden) eller med folk som sett!

  Inget illa menat med att svara.. men ja..så här går det till i bergslöpar världen. Man får lita på att officiella rekord tidigare är sanna och numera mäts de med gps som sagt.

 • David

  Jag tar absolut inte illa upp för svar. Det var det jag eftersökte. Hur ni har gått till väga och om det var en “officiell” mätning så att säga.

  Jag hoppas ingen tar illa vid sig (inte du heller) för att jag frågar.

 • Kent Westman

  Själv var vi ett gäng som tog oss upp mot toppen (guidade turen Östra leden) när bla. Erik (och hon som också jobbar där – namn? – sprang på 2 timmar 28 minuter) tog sitt rekord och susade förbi oss som en kula ner för berget. Så visst finns det nog gott om vittnen till dessa sjuka tider som är helt klart svåra att förstå för en “vanlig” människa som en själv. Stort grattis och hoppas du och dina kollegor klarar er från skador och olyckor framöver!

 • Emelie Forsberg

  David: Nej jag tar inte illa upp. Förstår på ett sätt att en del kan fråga, för det är ju som sagt lite mindre känt här hemma i Skandinavien. Så när jag tänker så, så tar jag inte illa upp.. 🙂
  Allt gott!

  Kent: Härligt! Det är en fin tur!

 • Stort grattis till rekordet!!

 • Åsa

  Kul att du tog rekord. Du starta samtidigt som oss den dagen och kom med på en filmsnutt när du springer på lätta fötter. Jätte bra sprungit.

 • ed.

  @Emelie Helt otrolig tid! Det är ju dessutom inte “bara” upp på toppen (Sydtoppen?) utan även tillbaka till fjällstationen.
  @David Begreppet inom trailrunning är Fastest Known Time (FKT). Det finns inga rekordpengar inom trailrunning, utan trailrunning är mera av en filosofi som inbegriper ärlighet, både mot sig själv och mot andra. Därför litar man på varandra, även när det gäller rekordtider. Läs gärna mer om FKT på
  http://www.trailrunnermag.com/people/profiles/1202-fast-times-and-aesthetic-lines
  http://www.runnersworld.com/trail-racing/records-not-races
  http://fastestknowntime.proboards.com

 • Maria

  WOW! Häftigt!!!

 • Malin Bolte

  HÄRLIGT!!!!!