Skip to main content
Svensk blogg

Merde! (märrrd, franskt uttal)

By January 17, 2013No Comments

Första gången på väldigt länge känner jag mig riktigt trött i benen. Jag kollar tillbaka på mina timmar till fjälls, höjdmetrar och annan tid i rörelse och konstaterar att det inte är mer än vanligt! Snarare mindre. Den lilla förändringen är att jag har kört kortare och intensivare pass samt gjort en del övningra för knä och lår. Den lilla förändringen kanske inte är så liten? Jag blir iallafall sanslöst trött i benen. Träningsvärk som håller i sig i två dagar! Och jag lurar lite på var skall detta sluta?

Jag ska ta några dagar av lugna pass. Kanske längdskidor, simmning, eller bara korta löpturer.

Sedan sist har jag gjort långa dagar till fjälls och sedan kastat mig med löpturer och klättring på kvällstid.

Idag var första dagen jag gick med mina telemarksskidor. I 40 cm puder! Och vi sökte solen men fann den ej. I 3 dagar har man nu kunnat se solen över 1000 meters höjd. Men än har jag inte fått solen i ansiktet.

Men jag har sett na´på avstånd och längtar efter henne.

Må gott!

 

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!