Svensk blogg

I skuggan

By April 20, 2013 3 Comments

Hemma i mitt hus håller folket på att förbereda sig inför skittentind rando. En välkänd skimo tävling som går av stapeln här i Tromsö idag. Nog hade jag kunnat vara med. Men med min tilltänkta vila ifrån allt som har med tävling, träning och planering att göra så ställer jag mig vid sidan av. Ibland är det så himla skönt att bara stå i skuggan och svalka sig.

Och vad är inte bättre än att stå vid sidan av tävlingen och hejja på alla fantastiska människor som sliter och jobbar? Jag älskar verkligen att vara åskådare, det händer allt för sällan!

Och på tal om skuggor..Jag har börjat masa mig ut på asfalten för att komma igång med löpsäsongen. Jag springer 2 ggr om dagen.. Oj vad mäktigt det låter. Jag ska berätta att det är 30 minuter vardera gång..Så det är inte så värst. Men jag tänker att det är bättre än inget. Och ju tråkigare det är att nöta gata upp och gata ned desto mer kommer jag njuta när jag kan springa till fjälls igen 🙂

Det är mycket utav detta. Våfflor med brunost, römme och sylt. M. M. M.

Och till sist! Jag älskar att visa er fina berg och fina åk! Detta var bland det brantaste och längsta rännor jag någonsin åkt. Klättringen upp var nästan lite läskig så ni kan tänka er nedfarten.. Detta är Trolltinden i Lyngen.

Må så gott hörrni!

Just ja, det finns 1 plats över till sommaren löparläger (24-26 juni) så maila asap om ni vill ha den!

/ Emelie

 

Emelie

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!

 • Toffla

  Brunosten har jag vagt minne av från Norge, påminner om messmör va?! Men våfflor är ju gott med allt.
  Jag tror att du deginitivt känner bäst själv vad som är bäst för dig. Önskar att jag hade haft den miljön att springa i så man slapp asfalt och trafik.
  Wow. Du åker nerför såna dödsdalar på eget bevåg? Tuffare brud får mqn leta efter.

 • Erik

  Vad är det för löparläger?

 • Rasmus P

  Ja, vad är det för löpläger? 🙂

  Blir sjukt nostalgisk när jag ser våffelbilden! Jobbade på en hotellanläggning i Tydal i somras. Förutom en massa våfflor blev det även mycket fjällöpning kring Sylarna. Antar att du har kutat mkt där med?