Svensk blogg

Helt tom

By May 25, 2012 5 Comments

i huvudet. Tredje kaffepausen för idag. Ska egentligen hugga in på kapitel nio, Global issues, economics and politics av Borgehoff. Tar upp det sen. Folket i min studiebarack börjar trappa av en efter en. Kvar sitter jag. Med min kaffekopp. Det är ganska mysigt.

Man får som man förtjänar. Jag måste plugga som ett a* eftersom jag har missat litegrann i vår. Jag som gillar att ligga i framkant. Har som inte gjort det på ett bra tag nu.

Och tro det eller ej, jag unnade mig till och med 5 timmar vårskejtning i onsdags. Trots att jag har mycket att göra. Prioritering, prioritering.. Ja, jag sitter ju faktiskt en fredagkväll på skolan.

Sjukt bra före.

När man kom upp en bit på fjället.

Det blev en 4 timmarstur. Med en timmes paus, utsträckt i solen. Lugnt tempo. Väldigt fint. Skönt att få igång musklerna igen.

Det var en som frågade om jag har tid för något annat än att tävla, träna och skolan.

Jora. Jag får det sociala hemma, på tur, på träning, på tävling och på raster. Jag får vila när jag läser hemma. Då sover jag alltid mitt på dagen. Jag får energi av att bara gå i huset nån timme. Vattna blommor, sticka ett varv på en tröja, så några frön, sätta en deg.

Men såklart är det inte mycket annan fritid. Jag har faktiskt bara vart i själva city 1 gång. Tog en kaffe med Linda. Och jag har bara suttit i solen och kost mig med kaffe 1 gång, med Sara. Och jag har inte sett på tv en enda gång. Men jag har sett 2 dokumentärer! Faktiskt!

Just i vår visste jag att det skulle bli så. Jag var inställd på det. Heltid i skolan + en massa resande.

Jag hade tänkt att “bara” läsa 20 poäng. Men viktigpettern och prestationen inom mig sa nej. 30 poäng. Ska det va så ska det va!

Jag ska lägga ner prestationerna snart. Eller omformulering:  finna en lite bättre balans. Omformulering: Tusan hittar ingen passande beskrivning. Det är som sagt fredageftermiddag och jag köttar in konservations biologi. Men nåt sånt.

Vem är det man vill bevisa saker för egentligen?

Varför vill vi jobba till vi stressar ihjäl oss? Är det en bekräftelse på att man gör något nyttigt då? Gott?

Jag står för allt detta; att jag tror vi ( generellt ) tar på oss för mycket. Men när jag skriver det så känner jag nästan mig som en slacker.

10 dagar att ge allt! Nu kör jag!

Och medans jag kör så lyssnar jag på:

Den ger mig goda vibbar.

Hej så länge.

 

Emelie

 

Emelie

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!

 • ida

  Svårt när man har höga ambitioner att prioritera. Jag höll länge extremt hög fart, pluggade heltid, hade två deltidsjobb och tyckte att det var helt normalt. Samtidigt som jag sa till vänner att det inte var konstigt att de var trötta-de jobbade ju heltid. Men min egen heltid+deltid+deltid var inget att tala om, inte konstigt att jag var trött. Ibland behöver man lite distans till saker, det är så synd om man går in i väggen för att man vill vara högpresterande. Blir lite kontraproduktivt. 🙂

  kram ida

 • Emelie Forsberg

  Jo, fast det vette tusan om jag har så höga ambitioner 🙂

  Distans är bra. Och alla är olika, det är ju många som har mer fullspäckat schema än vad jag har. Det gäller bara att hitta sin tröskel, och ju mer man prövar desto lättare att finna.

  Det låter som du har hittat en bättre linje nu?

  Kram!

 • Ed

  Det är inte lätt alla gånger. Jag tror grunden till allt högprestrerande bottnar i våran vilja att ha ett fullvärdigt liv, vi vill vara säkra på att inte gå miste om någon aspekt av livet. Vi tror alltid att om vi bara klarar av att göra det där, det här så kommer saker falla på plats, bli bra och livet? ja det blir bara ett medal på vägen till att nå ett mål.

  Barnen har lärt mig att man inte ska försöka leva ett liv utan låta livet leva genom en själv.

 • Anonymous

  Emelie, take it easy, enjoy. Ingen stress med plugget, du har all tid i världen att bli klar med studierna..Ut i världen och njut av att du nu håller världsklass i trail running, en möjlighet som få är förundrade att både ha den gåvan och drivet!

 • erik ahlström

  anonym vill inte vara anonym, från en som vet, dubbelt så gammal