Skip to main content
Svensk blogg

Helt tom

By May 25, 2012No Comments

i huvudet. Tredje kaffepausen för idag. Ska egentligen hugga in på kapitel nio, Global issues, economics and politics av Borgehoff. Tar upp det sen. Folket i min studiebarack börjar trappa av en efter en. Kvar sitter jag. Med min kaffekopp. Det är ganska mysigt.

Man får som man förtjänar. Jag måste plugga som ett a* eftersom jag har missat litegrann i vår. Jag som gillar att ligga i framkant. Har som inte gjort det på ett bra tag nu.

Och tro det eller ej, jag unnade mig till och med 5 timmar vårskejtning i onsdags. Trots att jag har mycket att göra. Prioritering, prioritering.. Ja, jag sitter ju faktiskt en fredagkväll på skolan.

Sjukt bra före.

När man kom upp en bit på fjället.

Det blev en 4 timmarstur. Med en timmes paus, utsträckt i solen. Lugnt tempo. Väldigt fint. Skönt att få igång musklerna igen.

Det var en som frågade om jag har tid för något annat än att tävla, träna och skolan.

Jora. Jag får det sociala hemma, på tur, på träning, på tävling och på raster. Jag får vila när jag läser hemma. Då sover jag alltid mitt på dagen. Jag får energi av att bara gå i huset nån timme. Vattna blommor, sticka ett varv på en tröja, så några frön, sätta en deg.

Men såklart är det inte mycket annan fritid. Jag har faktiskt bara vart i själva city 1 gång. Tog en kaffe med Linda. Och jag har bara suttit i solen och kost mig med kaffe 1 gång, med Sara. Och jag har inte sett på tv en enda gång. Men jag har sett 2 dokumentärer! Faktiskt!

Just i vår visste jag att det skulle bli så. Jag var inställd på det. Heltid i skolan + en massa resande.

Jag hade tänkt att “bara” läsa 20 poäng. Men viktigpettern och prestationen inom mig sa nej. 30 poäng. Ska det va så ska det va!

Jag ska lägga ner prestationerna snart. Eller omformulering:  finna en lite bättre balans. Omformulering: Tusan hittar ingen passande beskrivning. Det är som sagt fredageftermiddag och jag köttar in konservations biologi. Men nåt sånt.

Vem är det man vill bevisa saker för egentligen?

Varför vill vi jobba till vi stressar ihjäl oss? Är det en bekräftelse på att man gör något nyttigt då? Gott?

Jag står för allt detta; att jag tror vi ( generellt ) tar på oss för mycket. Men när jag skriver det så känner jag nästan mig som en slacker.

10 dagar att ge allt! Nu kör jag!

Och medans jag kör så lyssnar jag på:

Den ger mig goda vibbar.

Hej så länge.

 

Emelie

 

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!