Skip to main content
Svensk blogg

Guld och 4 dagar

By July 22, 2013No Comments

till EM i skyrunning ultra. Trans´d havet 80 km 5500 + höjdmeter. Tävlingen startar 01.00 på fredag natt/lördag morgon.. Hur kan man lägga en start så tidigt! ?

Dolomites skyrace i söndags gick bra, jag slog inte mitt gamla rekord (jag var 50 sek efter!!) men i uppförsbacken, som är 1750 hm kapade jag  7 minuter på min tid ifrån förra året. Det gjorde mig glad! Skillnaden nu var att jag inte hade några damer att hämta in på i utförslöpan, för jag var först upp! Andra dam sprang in på 2.36 så jag hade marginal!  Kiian vann efter en strid med Marco de Gasperi. De sprang tätt genom hela tävlingen! Något sådant har jag bara upplevt med Nuria Picas under Transvulcania, och det var en himla härlig känsla. Att dela en hel tävling med någon som älskar att springa just där och då, med samma kapacitet och med samma fascination inför vad vi kan göra tillsammans. Om jag är i god form nu på fredag kan jag få uppleva det igen med Nuria Picas som har detta som ett av sina stora mål i sommar.

Bilden är ifrån Söndagens tävling. Tunn luft på 3000 möh.

Men jag börjar känna mig trött. I augusti har jag 3 veckor av vila, inga tävlingar planerade och jag börjar känna mig redo för att augusti ska stiga på. Jag vet egentligen inte om jag är mer trött av att tänka på tävlingar eller om det är kroppen som börjar känna att den vill vila. Jag tror det mest är psykiskt, för jag känner mig fräsch, och sugen på att springa. Jag orkar bara inte tänka tävling. Så denna vecka ska jag koppla bort allt som har med tävlingar att göra och bara göra precis det jag känner för i bergen.  Jag kanske inte alls är särskilt trött när jag tänker efter..? Jag har nog inte druckit mitt kaffe idag, det är nog det.

Nåväl. Nu ska jag ut en tur och njuta av bergen i dolomiterna för imorgon väntar möten i stadsmiljö..

Och just det, jag har ännu en gång förundrats över Italiens goda pizzor! Det är inte ofta men ibland känns det som att det enda som kan stilla vad kroppen behöver rent energimässigt är en pizza. Det hände igår, och det är en härlig känsla!!

Ciaoo!

 

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!