Svensk blogg

Frihet

By July 26, 2012 4 Comments

Är att vara i bergen.

Att bara ha det man behöver i sin ryggsäck.

Att springa från topp till topp.

Att dricka sitt morgon kaffe på höghöjd med fantastisk utsikt.

Yoga under bar himmel till soluppgång.

Nu är det dags att röra sig vidare mot Premano. Stanna halvvägs, ta en löptur i nya berg, sova och anlända till byn imorgon. På söndag springer 750 människor och jag Giir du mont. Ännu ett lopp i skyrace serien. 32 Km och cirka 2500 (nåt sånt) höjdmeter tror jag. Kika här om ni vill veta mer.Till skillnad från dolomite skyrace där det endast var en klättring med 1750 hm är det nu 3 mindre klättringar. Jag uppskattade faktiskt att det var en enda stor. Och sedan den låånga utförslöpan!

I byn canzei, dit vi sprungit om vi behövt internet eller proviantering finns det en massa kalla källor. Perfekt för trötta ben.

Det var nog allt för nu, eller förresten. Vad är glädje för er?

Glädje för mig är:

Att känna frihet i varje ögonblick.

Må gott folkens.

/Emelie

 

 

 

Emelie

Emelie

Mountain athlete, trail runner and ski mountaineer. Writer,mum and Co- founder of moonvalley.me. Living on a small farm in the Norwegian fjordlands!

 • http://justnuvilljagspringa.blogspot.se/

  Delad glädje är dubbel glädje…..men förutom det känner jag glädje över att springa och att jag kan springa just nu. Att uppleva och lära känna omgivningen, springa i naturen med naturen – det är stor glädje!

 • Yvonne B

  Det verkar superhärligt. Jag älskar också att vara på höjd i bergen. Vakna med en fantastiskt utsikt utanför tältduken och ligga kvar och njuta av luften.

 • Tanja

  Tack för härlig läsning !! Tanja

 • Daniel

  Min glädje är som din glädje. Att få springa i bergen och kännas sig fri från alla måsten.
  Och imorgon testar jag ett lopp du skulle gilla om man utgår från din text.
  Start på 675 möh och upp till 3047 möh innan man springer ner till 675 möh igen. En lång backe upp och en lång backe ner (60 km 4000 hm totalt)…La 6000d.